Ministrul Tătaru, ANUNTUL MOMENTULUI. Ce se întâmplă după redeschiderea școlilor?

Ministrul Sănătății a vorbit despre un posibil scenariu în ceea ce privește redeschiderea școlilor, planificată peste două săptămâni.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre gestionarea unei posibile creșteri a numărului de cazuri în contextul deschiderii școlilor, a cinematografelor, și a restaurantelor.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, susține că o creștere ușoară a numărului de cazuri în urma redeschiderii restaurantelor și a școlilor poate fi gestionată după cum urmează: „În măsura în care avem o respectare a regulilor impuse pentru fiecare activitate care se reia, putem gestiona o creștere a numărului de cazuri, o creștere mică pe care o asumăm. Dacă nu se vor respecta aceste reguli, vom avea o creștere mare. În momentul în care valoarea săptămânală va arăta o creștere a acelui indice într-o localitatea, se va închide restaurantul”.

Citiți și:  Nelu Tătaru (PNL) afirmă că în Parlament se discută despre posibilitatea ca părinții care refuză să-și vaccineze copiii să fie DECAZUTI DIN DREPTURI

Ministrul Sănătății a declarat că în cazul nerespectării regulilor, s-ar putea impune noi restricții locale: „În decursul ultimelor trei săptămâni, avem o variație a numărului de cazuri între 700, când avem mai puține teste, până la 1500 de cazuri pe care le-am avut zilele trecute. Noi avem o evaluare care merge până în 1500 de cazuri, în condițiile în care se respectă regulile. În codițiile în care nu se respectă regulile, vom avea o creștere mai mare și vom fi nevoiți să reintervenim cu restricții în anumite zone”.

„Aș merge pe o prognoză în care toată lumea respectă regulile, și atunci vom avea o creștere mică a numărului de cazuri, acceptabilă în situația în care o putem gestiona”, a mai adăugat Nelu Tătaru.

Citiți și:  Deputata Laura Vicol ȘOCHEAZĂ, după declarațiile HALUCINANTE ale lui Nelu Tătaru: Mă leg de ușile spitalului, îmi dau foc

„Vorbim de adaptarea la nivel local a scenariilor pe care le-am pus în transparență și sunt cunoscute de toate lumea. Fiecare școală în parte este evaluată încă de acum 2 săptămâni. Copii întradevăr pot transmite virusul, persoanele mai în vârstă pot face forme mai grave de boală. Indicația încă de la începutul acestei pandemii a fost de a avea grijă ca acești bunici să nu fie afectați”, a concluzionat ministrul Sănătății.

Evz.ro

30 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU