Ministrul Muncii, ANUNTUL ZILEI despre șomajul tehnic! Vor fi SANCTIUNI dure


Ministrul Muncii Violeta Alexandru a anunțat că se vor face verificări și se vor aplica sancțiuni dure pentru cei ce au încercat să obțină plăți duble.

Ministrul Muncii a anunțat recent că toate cererile de șomaj tehnic vor fi verificate „la sânge” pentru ca cei care au încercat să obțină plăți duble să fie sancționați conform legii, scrie Avocatnet.ro.

Firmele vizate de aceste sancțiuni sunt cele care au cerut și bani de la stat, și și-au chemat și angajații la muncă deși aceștia aveau contractele suspendate.

„Pregătiţi pentru primele plăţi Şomaj tehnic aferente lunii aprilie. Suntem pregătiţi şi pentru aplicarea primelor măsuri de sancţionare a celor care au încercat să obţină plăţi duble. Inclusiv de sesizare a organelor de cercetare. Poate nu s-a înţeles mesajul meu şi îl repet: se verifică toate cererile iar cei care îşi imaginează că pot trişa depunând aceleaşi cereri la mai multe AJOFM-uri sau AJPIS-uri din diferite judeţe se înşeală dacă se bazează pe faptul că nu verificăm”, explică ministrul într-o postare pe Facebook.

„Chiar dacă agențiile de muncă (și cele de plăți sociale, în cazul indemnizațiilor pentru profesioniști) au făcut verificări primare cu privire la acordarea indemnizațiilor de șomaj tehnic, vor urma controale la firme pentru a vedea dacă acestea au cerut motivat banii, pentru că aveau nevoie de ei din cauza întreruperii sau reducerii activității pe perioada șomajului tehnic, dar și dacă nu cumva au încetat la un moment dat, pe perioada acordării banilor, să mai respecte condițiile de la momentul solicitării”, mai precizează sursa citată.

„Avem semnale – și nu mă feresc să spun – de situații în care, deși au declarat suspendarea temporară a activității pentru angajații lor, adică înscrierea pentru șomaj tehnic (…) în unele situații, angajatorii au cerut angajaților să vină la muncă.

Încurajăm pe cei care au trăit asemenea situații să se adreseze inspectoratelor teritoriale de muncă dacă s-a întâmplat asta”, a mai spus Violeta Alexandru ulterior.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *