Ministrul muncii acuzat de tiganii din Ferentari de “RASISM”

Ministrul muncii, liberala Mariana Câmpeanu, a fost acuzat public de “rasism” de ţiganii din Rahova şi Ferentari, două cartiere bucureştene unde trăieşte un procent ridicat al acestei etnii. Nemulţumiţii reclamă “lipsa locurilor de muncă” şi “discriminarea” la care sunt supuşi, deşi sunt organiaze periodic burse ale angajatorilor, destinate exclusiv ţiganilor, majoritatea românească fiind cea discriminată prin interzicerea accesului la locurile destinate minoritarilor.

“Comunitatea Romilor din Ferentari – Rahova – Sebastian” a trimis zilele trecute Guvernului o scrisoare deschisă, plină de greşeli gramaticale, în care solicită locuri de muncă, susţinând că niciun ţigan nu a fost angajat de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

”Ţiganii vor să muncească şi să trăiască normal şi sănătos – suntem păcăliţi de ONG-uri rome şi nerome care cheltuiesc banii europeni. De ce există ministri care nu vor să ajute ţiganii? Ce s-a întâmplat în doi ani de guvernare USL? Aţi promis că săracii vor avea loc de muncă în România”, se arată în scrisoarea deschisă, citată de cotidianul România Liberă.

Citiți și:  Decizia Avocatul Poporului: condiţionarea contractului de muncă de vaccinare, neconstituţională!

”De ce ţiganii nu au loc de muncă? De ce ţiganii fură şi vând droguri şi nu au mâncare? Ţiganii din Bucureşti nu prea au un loc de muncă din cauza Ministerului Muncii, mai precis doamna Ministru Mariana Câmpeanu nu prea vrea să discute cu nimeni”, se mai arată în scrisoarea semnată de Edu Adrian.

edu

Ţiganii merg mai departe şi o acuză pe Mariana Câmpeanu că dă dovadă de “rasim şi xenofobie”.

”Nu se poate aşa ceva în 2013 – De unde ştiu angajatii Ministerelor că ţiganii nu vor să muncească? Că nu vor să se integreze în societate? Suntem buni numai la alegerile care vor veni în 2014 ? De ce? Să se instaleze babe şi politicieni corupţi în funcţii de europarlamentari – să câştige o grămadă de bani pe spatele ţiganilor jegoşi şi proşti”, continuă documentul menţionat.

Citiți și:  Feriți-vă de acești infractori periculoși care vă bat la ușă! Ocupă casele proprietarilor cu forţa. Gruparea care a speriat România

“Acuzele aduse ministrului sunt nedrepte. Ministerul are în vedere o serie de măsuri pentru integrarea pe piaţa muncii a comunităţii rome. Strategia Guvernului privind incluziunea romilor s-a făcut cu consultarea organizaţiilor de romi”, a răspuns pentru Libertatea consiliera ministrului muncii, Gabriela Panait. Sursa: FrontPress.ro

mariana_campeanu_66813cc9cb

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. Tiganii fug de munca ca dracu de tamie. E din proprie experienta. La servicile pe care le-am avut pana acum am avut "colegii " tigani care stateau in pauaza de tigara ore intregi si nu isi faceau treaba asa ca trebuia sa muncesc suplimentar pentru a acoperi ce nu muncesc ei. Este o raritate sa gasesti tigan harnic. Nu doar ca nu vor sa munceasca te mai si ameninta si vin cu arme albe la servici sa ameninte romani ca nu vor sa le faca norma lor si se duc la sefi cu calomnii fata de romani ca nu isi fac bine treaba. Era sa uit ca au un rasism jegos plin de ura la adresa romanilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.