Ministrul Finantelor a facut anuntul acum. Ce se întâmplă de la 1 ianuarie

Ministerul Finanțelor Eugen Teodorovici a vorbit sâmbătă la Antena 3 despre când se va aplica schimbarea modului de încasare a TVA. Comisia Europeană a trimis României o scrisoare de punere în întârziere pentru aplicarea unui mecanism de plată defalcată a TVA.

„O să văd cum au fundamentat, discutăm în Guvern şi vom lua măsura corectă şi legală. Orice schimbare se va aplica de la 1 ianuarie”, a spus Teodorovici.

De la 1 ianuarie 2018, România aplică acest mecanism alternativ de colectare a TVA în care TVA-ul este plătit într-un cont blocat separat, ceea ce creează o sarcină administrativă majoră pentru întreprinderile oneste care îşi desfăşoară activitatea în această ţară, arată scrisoarea Comisiei Europene. Această dispoziţie este obligatorie pentru anumite întreprinderi, care trebuie să deschidă un cont bancar de TVA blocat separat, conform Mediafax.

Scrisoarea de punere în întârziere urmează unei comunicări prin care s-a respins o cerere din partea României de derogare de la normele UE în acest domeniu, din cauza preocupărilor legate de principiul proporţionalităţii şi de compatibilitatea cu tratatul. În cazul în care România nu ia măsuri în următoarele două luni, Comisia poate transmite un aviz motivat autorităţilor române.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile