fbpx
GENERAL

Ministrul Educației a semnat ORDINUL! Toți elevii și profesorii sunt direct vizați. Maine e termenul LIMITA

Breaking News 720x405 1

Ministerul Educației a luat decizia. Toți elevii și profesorii sunt direct vizați. Mâine e termenul limită pânâ la care trebuie să se facă ceea ce au cerut autoritățile. Detaliile legate de această hotărâre au fost cuprinse într-un document semnat de un secretar de stat.

Ministerul Educației a luat decizia. Mâine e termenul limită până la care toate școlile trebuie să spună câți elevi și profesori nu au dispozitive sau internet pentru acces la școala online. Tot până pe data de 30 decembrie trebuie să se raporteze câți profesori s-au pensionat de la începutul anului și câți dintre cei care s-au pensionat lucrează în continuare pe posturile de pe care s-au pensionat.

Acestea sunt câteva dintre statisticile cerute de Ministerul Educației tuturor școlilor din România până mâine, 30 decembrie. Potrivit Edupedu.ro, detaliile pe acest subiect sunt cuprinse într-o adresă cu nr 8.287 din 28.12.2020, semnată de secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar Sorin Ion. Adresa e datată la o zi după ce ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat pe 27 decembrie că “mâine voi cere ca până pe data de 11 ianuarie să avem o radiografie reală corectă și completă a acestei situații (n.red. a elevilor fără acces la școala online) în țară”.

Documentul solicită școlilor și grădinițelor să completeze în programul informatic SIIIR (Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România) datele pentru “elevii care au acces la internet și dispun de echipamente/dispozitive în vederea desfășurării procesului de învățare în sistem on-line”.
Reactualizarea datelor trebuie să fie făcută și pentru cadrele didactice, prevede documentul.

De asemenea, școlile trebuie să reactualizeze și situația conectării la internet a corpurilor de clădire, pentru fiecare școală și grădiniță. Cererea de actualizare a datelor este cea mai recentă dintr-un șir de câteva astfel de solicitări primite în ultima vreme de școli.

Datele solicitate până pe 30 decembrie

Tot până la 30 decembrie 2020 școlile trebuie să trimită la minister un tabel cu numărul cadrelor didactice care s-au pensionat de la începutul anului școlar până acum, în perioada 1 septembrie – 30 decembrie 2020. Situația trebuie să cuprindă:

-numărul cadrelor didactice pensionate pe parcursul anului școlar
-numărul de posturi didactice eliberate ca urmare a pensionării cadrelor didactice pe parcursul anului școlar
-modalități de ocupare a posturilor eliberate
-număr posturi ocupate în regim plata cu ora cu aceleași persoane

-număr posturi ocupate în regim plata cu ora cu alte persoane

-număr posturi ocupate cu personal didactic calificat, angajat cu contract individual de muncă pe perioadă determinată

-număr posturi ocupate cu personal fără studii corespunzătoare postului

Sursa: capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.