fbpx
GENERAL

Ministrul Educației a dat ORDINUL! Informația momentului

elevi la scoala cu masti

Ministerul Educației și Cercetării subliniază că este „esențială” o radiografie a momentului în sistemul de învățământ și o informare asupra perspectivei educației despre campania de vaccinare.

Ministerul Educației a subliniat, într-un comunicat, că este nevoie de o informare asupra perspectivei educației despre campania de vaccinare anti-COVID.

„Este esențială o radiografie reală a momentului în sistemul de învățământ precum și o informare corectă și completă din perspectiva educației pentru sănătate/campaniei de vaccinare”, a subliniat Ministerul Educației.

Informațiile transmise de Ministerul Educației
„I. În perspectiva încheierii semestrului I, Ministerul Educației dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, următoarele:

Reactualizarea datelor privind dotarea cu echipamente și conectarea la internet a elevilor, ca urmare a programelor derulate de către Ministerul Educației și Cercetării prin HG 370/2020 ”Școala de acasă”, HG 756/2020, OUG 144/2020, precum și prin intervenții realizate la nivel local.
Reactualizarea datelor privind accesul cadrelor didactice la tehnologie și internet, în vederea desfășurării în cele mai bune condiții posibile a activităților de predare/evaluare.
Modul de acoperire cu personal calificat și procentul de acoperire cu personal necalificat a catedrelor/normelor didactice eliberate prin pensionare în timpul anului școlar 2020-2021.
II. După finalizarea acestui proces, unitățile școlare vor identifica și raporta, până la 11 ianuarie 2021, numarul elevilor aflati in situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, în vederea stabilirii planului de intervenție personalizata pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online.

III. În vederea informării corecte a personalului din învățământ cu privire la campania națională de vaccinare, precum și în sprijinul încurajării vaccinării, Ministerul Educației va solicita tuturor școlilor, inspectoratelor școlare și universităților publicarea pe pagina web proprie a linkului către Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – https://vaccinare-covid.gov.ro/

Informațiile puse astfel la dispoziție vor constitui o contribuție la educația pentru sănătate a elevilor și studenților”, transmis Ministerul Educației și Cercetării.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.