Ministrul de interne finlandez deplange faptul ca animalele sunt mai protejate decat copiii nenascuti

Ministrul de Interne finlandez, Paivi Rasanen, a provocat un mic scandal prin comentariile sale în care a comparat avortul cu „o măcelărie”, afirmând că animalele sunt mai bine protejate de lege decât ființele umane nenăscute.

prolife

„Este interzisă sacrificarea animalelor într-un mod dureros, dar a vorbi despre durerea avortului nici măcar nu este permis” a declarat Räsänen, lider al Partidului Creștin Democrat, de profesie medic, la un eveniment al Bisericii Luterane din Kankaanpää.

Ea a descris avortul drept un „subiect tabu redus la tăcere și o cutie a Pandorei”.

Aceasta a declarat că avortul nu ar trebui permis în nici o perioadă a sarcinii: „Un copil avortat nu este o bucată de ţesut, ci mai degrabă o persoană care poate simți durerea”.

83-ekokonservatiivi

Räsänen a deplâns de asemenea faptul că Finlanda și Suedia sunt singurele ţări din Europa în care medicii nu au voie să refuze practicarea avortului.

„Trebuie să avem curajul de a acționa în fața opiniei publice sau a normelor, a presiunilor diverselor grupări, şi, uneori, chiar a legii, dacă este contrazis Cuvântul lui Dumnezeu”, a spus Räsänen adăugând că: „Atunci când legea este în conflict cu conștiința, trebuie să ascultăm de Dumnezeu mai mult decât de oameni”.

A doua zi, ziarele finlandeze au raportat că 960 de oameni s-au retras în mod oficial din Biserica Luterană ca răspuns la comentariile sale, ea fiind acuzată de aceasta creștere bruscă a numărului de retrageri.

În Finlanda, membrii înregistraţi ai Bisericii Evanghelice Luterane şi ai Bisericii Ortodoxe plătesc o taxă de aproximativ 1% din venitul lor anual. Astfel, valuri de demisii de protest urmează frecvent comentariilor politicienilor, fapt ce duce la diminuarea veniturilor, atât ale statului cât şi ale bisericilor. Cei care doresc să părăsească biserica o pot face acum şi on-line.

De obicei, politicienii sunt învinuiţi pentru aceste plecări din sânul bisericilor. În 2010, Räsänen a apărut pe un program de televiziune vorbind împotriva „căsătoriei între persoane de același sex”. A doua zi, mass-media a considerat-o vinovată de cele 40.000 de „demisii”, conform monitorizării făcute de site-ul laic www.eroakirkosta.fi.

Kari Mäkinen, primul arhiepiscop luteran care şi-a exprimat sprijinul public pentru „căsătoriile între persoane de acelaşi sex”, a scris pe Twitter: „Putem fi de acord cu ea sau putem fi de altă părere, dar opiniile ei nu ar trebui să fie confundate cu poziţia bisericii”.

Într-un interviu dat companiei cu difuzare naţională ,YLE, Räsänen şi-a exprimat surprinderea faţă de agitaţia provocată în mass-media de comentariile ei. Ea a spus că, din miile de mesaje primite, majoritatea sunt pozitive şi de susţinere.

„Ei sunt îngrijoraţi deoarece creștinii devotați simt că în această societate nu există libertate totală pentru practicarea religiei şi pentru exprimarea opiniilor în mod deschis”, a afirmat ea.

Räsänen a declarat de asemenea Companiei YLE că, deşi casa ei a fost vandalizată, va rămâne fermă convingerilor ei și doreşte să-și păstreze în continuare responsabilităţile pentru problemele Bisericii, care intră în portofoliul ei ca Ministru de Interne. De pe Cultura Vietii

Nota redctorilor de la Cultura Vietii:

Această știre devine cu atât mai interesantă în lumina tragediei petrecute ieri: un copil de 4 ani a fost omorât de câinii vagabonzi. Problema acestora nu a putut fi rezolvată de atâta amar de vreme din cauza opoziției foarte gălăgioase a unor organizații „de protecție a drepturilor animalelor”. În România, viața chiar și a copiilor născuți, ocrotiți de lege, e mai puțin importantă decât a unor animale de pripas. Pentru moartea acestui biet copil și pentru miile de atacuri care au loc anual, îi considerăm vinovați pe acești scandalagii iresponsabili, în frunte cu „activiștii internaționali” care îi sprijină.

Priviți doar ce au propus aceste ONG-uri, prin intermediul escrocheriei numite „Forumul Constituțional”, Comisiei de revizuire a Constituției:

„Articol nou. Drepturile animalelor. Recunoscând animalele ca fiinţe simţitoare şi sensibile, care percep suferinţă fizică şi psihică, statul şi cetăţenii au obligaţia să asigure dreptul la viaţă al animalelor, respectul pentru animale şi demnitatea lor, luând măsurile necesare pentru a le proteja.”

Nu, nu vă cipuiți, căci nu visați! Este realitatea din România, unde copiii nenăscuți valorează nimic, iar copiii născuți, mai puțin decât drepturile unor câini vagabonzi de a-i sfârteca! Organizațiile civice creștine implicate în revizuirea legii fundamentale au cerut eliminarea oricărei referiri la „drepturile animalelor” din propunerea legislativă de revizuire a Constituției.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *