“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

Ministrul Bode ii intimideaza pe politisti: „Trebuie vazut de cand colegi politisti se ocupa cu inregistrari in sectia de politie si le transmit public”

859467c1ce986c976ea9877723a78c3c 1063x560 00 86

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat joi ca asteapta un raport de la Politia Capitalei in legatura cu imaginile aparute in spatiul public in care comisarul-sef Christian Ciocan, director in MAI, ar fi facut scandal intr-o sectie de politie, insa s-a aratat deranjat ca imaginile respective au fost filmate de catre agentii de la sectie si difuzate prin intermediul unui sindicat.

„Am vazut si eu acele imagini. Sunt cateva chestiuni care imi sunt neclare, motiv pentru care am solicitat Politiei Capitalei un raport de urgenta. Astazi o sa am acel raport si pe baza a ceea ce mi se va raporta voi lua masuri (…) Am vazut acele imagini din interiorul unei sectii de politie, ceea ce nu este un lucru uzual. Era un spatiu administrativ, puteau sa inregistreze, dar trebuie vazut de cand colegi politisti se ocupa cu inregistrari in sectia de politie si se transmit prin intermediul sindicatului, evident public.

In al doilea rand trebuie lamurit ce s-a intamplat in ziua respectiva, pentru ca, pe de o parte, inteleg, asa cum spuneti voi, ca a incalcat (Christian Ciocan – n.r.) sapte reguli de circulatie, pe de alta parte permisul nu i-a fost retinut, amenda nu a fost platita si vreau sa vad procesul verbal, a fost intocmit cu obligatia de a preda permisul de conducere in termenul legal sau se suspenda de drept”, a spus Lucian Bode, la intrarea in sediul MAI, citat de Agerpres.

„In functie de ceea ce va prezenta Politia Capitalei, va asigur ca voi lua masuri, pentru ca indiferent ca esti director in MAI sau agent de politie, acest gen de atitudini nu sunt normale. Nu esti politist doar in cele opt ore sau 10 cat de afli la munca, esti politist 24 de ore din 24. Atitudinea ta trebuie sa fie una care sa impuna respect (…) Sunt cateva lucruri care nu imi sunt clare, cum se inregistreaza acele imagini intr-o sectie de politie, cum un angajat al MAI cu functie de director – daca s-a pretat la asemenea comportament, voi lua masuri.

(…) Inteleg ca a fost sanctionat pentru ca avea ITP-ul expirat. Nu conteaza cine este proprietarul masinii. Conteaza sa respecti legea. Sa ai o atitudine corecta, sa nu dai subiecte si sa generezi astfel de subiecte (…) Din raport va rezulta tot filmul evenimentului. Nu exclud nici o masura. El este imputernicit pe functia respectiva”, a precizat Lucian Bode.

Comisarul-sef Christian Ciocan, fost purtator de cuvant al Politiei Capitalei, in prezent imputernicit director al Unitatii de Politici Publice din MAI, ar fi fost prins in trafic cu sapte nereguli, printre care patrunderea pe o strada cu „Accesul interzis”, ITP expirat de trei ani, fara asigurare RCA si fara o placuta de inmatriculare, el avand „un comportament scandalos” la sectia de politie, unde i-a amenintat si jignit pe agentii care l-au amendat si i-au suspendat permisul de conducere, a anuntat miercuri Sindicatul Europol.

„Cms. sef Christian Ciocan, la acest moment imputernicit director al Unitatii de Politici Publice din MAI, a incalcat legea prin 7 fapte, care au fost constatate de catre patrula de ordine publica din cadrul Sectiei 4 Politie. Atitudinea si comportamentul manifestat de Ciocan au fost scandaloase, mai ales pentru pozitia pe care o ocupa, recurgand la amenintari si intimidari la adresa agentilor, si chiar i-a jignit afirmand ca nu cunosc legea. Ciocan a patruns pe o strada unde actiona indicatorul ‘Accesul interzis’ si la solicitarea agentilor a refuzat sa se legitimeze, asteptand probabil sa fie recunoscut de la televizor. Ulterior, agentii de politie au constatat ca autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din placutele de inmatriculare, nu avea actele asupra sa si a refuzat sa respecte indicatiile politistului. Pentru cele 7 fapte, Ciocan a fost amendat cu aproximativ 6.000 lei, iar ca masuri complementare a fost retinuta placuta cu numarul de inmatriculare si i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile. Ii felicitam pe colegii Sectiei 4 pentru ca nu au cedat presiunilor lui Ciocan, care le-a adresat o serie de jigniri, afirmand inclusiv ca nu intelege cum isi permit niste agenti sa il amendeze si sa ii tina morala”, se arata intr-un mesaj postat de Europol pe Facebook.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.