Ministrul Bode a dat ORDIN! Ce se intampla cu amenzile pe timp de pandemie

Lucian Bode a dat ordin legat de amenzile pe timp de pandemie! Acesta a preluat, joi, mandatul de ministru al Afacerilor Interne de la predecesorul său, Marcel Vela.

El a declarat că, în condiţiile în care în România este instituită stare de alertă ca urmare a epidemiei de COVID-19, este interesat de o prezenţă cât mai eficientă în teren a structurilor MAI, astfel încât cetăţenii să se simtă în siguranţă.

Nu dorește sancționarea cetățenilor

„Le-am transmis şefilor de structuri că sunt interesat într-o prezenţă cât mai eficientă în teren în această perioadă, pentru că românii vreau să se simtă în siguranţă. (…) Scopul nostru nu este să sancţionăm cetăţenii, scopul nostru este acela de a limita răspândirea COVID-19 şi acest lucru l-am transmis la întâlnirea cu colegii, în momentul preluării mandatului”, a afirmat Bode.

El a adăugat că i-a mulţumit ministrului Marcel Vela, pentru că a condus un „minister complicat într-o perioadă complicată”.

Lucian Bode a precizat că îşi doreşte, în cel mai scurt timp, o echipă completă şi funcţională la MAI – secretari de stat, subsecretari de stat, şefi de structuri.

„Voi continua toate proiectele de reformă demarate de ministrul Marcel Vela, mă refer evident şi la ocuparea prin concurs a posturilor care în acest moment sunt ocupate cu preluare de atribuţii sau delegaţi şi foarte important, şi asta va comunica domnul preşedinte astăzi, suntem implicaţi în campania naţională de vaccinare şi în aceste condiţii le-am cerut colegilor să depună toate eforturile, să contribuie cu tot ce au la dispoziţie pentru reuşita acestei campanii”, a indicat Bode.

El a spus că reprezintă o prioritate organizarea rapidă a concursurilor pentru ocuparea posturilor de conducere din structurile MAI.

„Nu doar Poliţia Română, ci şi celelalte structuri, Poliţia de Frontieră, DGA, DGIPI sunt structuri care nu au la comandă persoane promovate în urma unui concurs şi acest lucru mă va preocupa, în zilele următoare voi face o evaluare, să vedem în ce stadiu sunt aceste demersuri şi, în cel mai scurt timp cu putinţă, îmi doresc ca aceste concursuri să fie organizate şi să avem stabilitate”, a explicat ministrul.

Bode a anunţat că va cere rapoarte din partea structurilor de specialitate, deoarece în ultimele luni au existat „foarte multe” acte de ultraj. „Am văzut, din păcate, în ultimele luni, foarte multe acte de ultraj şi eu îmi doresc ca uniforma de poliţist, de jandarm să fie respectată, să recâştigăm încrederea oamenilor şi nu putem să o recâştigăm altfel decât numai prin atitudine transparentă, în interesul public, pentru că nu trebuie să uităm niciodată – toţi suntem în slujba cetăţenilor aici”, a transmis ministrul de Interne, potrivit Agerpres.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *