Ministru britanic: Covid-19 se răspândeste prin bășini

Unii miniștri ai guvernului britanic și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea propagării coronavirusului prin flatulență.

Se pare că există dovezi care sugerează că virusul mortal s-ar putea răspândi prin persoanele care se partaie în spații închise, cum ar fi o toaletă.

Testele au arătat că Covid-19 se poate răspândi prin materii fecale, însă nu există o știință definitivă care să spună dacă flatulența ar putea răspândi boala responsabilă de o criză globală de sănătate.

Un ministru, care nu a fost numit, a declarat pentru The Telegraph că există „lucruri cu aspect credibil”.

Ministrul a spus că au existat „cazuri bine documentate de boli care se răspândeau prin conductele de deșeuri în timpul blocărilor din Hong Kong, atunci când curba U se uscase”.

Un alt ministru a spus: „Transmiterea și împrăștierea virusului au loc mai ales prin gură și, de fapt, în principal, prin nas”.

Oamenii de știință din Marea Britanie încă nu au elaborat o lucrare pentru a stabili dacă flatulența poate răspândi într-adevăr coronavirusul.

Un purtător de cuvânt al lui Boris Johnson a declarat că prim-ministrul nu este în prezent conștient de astfel de afirmații conform cărora coronavirusul se poate răspândi prin pârțuri.

Purtătorul de cuvânt a spus: „Ținem în contabilitate cele mai recente dovezi științifice”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *