Ministru britanic: Covid-19 se răspândeste prin bășini

Unii miniștri ai guvernului britanic și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea propagării coronavirusului prin flatulență.

Se pare că există dovezi care sugerează că virusul mortal s-ar putea răspândi prin persoanele care se partaie în spații închise, cum ar fi o toaletă.

Testele au arătat că Covid-19 se poate răspândi prin materii fecale, însă nu există o știință definitivă care să spună dacă flatulența ar putea răspândi boala responsabilă de o criză globală de sănătate.

Un ministru, care nu a fost numit, a declarat pentru The Telegraph că există „lucruri cu aspect credibil”.

Ministrul a spus că au existat „cazuri bine documentate de boli care se răspândeau prin conductele de deșeuri în timpul blocărilor din Hong Kong, atunci când curba U se uscase”.

Un alt ministru a spus: „Transmiterea și împrăștierea virusului au loc mai ales prin gură și, de fapt, în principal, prin nas”.

Oamenii de știință din Marea Britanie încă nu au elaborat o lucrare pentru a stabili dacă flatulența poate răspândi într-adevăr coronavirusul.

Un purtător de cuvânt al lui Boris Johnson a declarat că prim-ministrul nu este în prezent conștient de astfel de afirmații conform cărora coronavirusul se poate răspândi prin pârțuri.

Purtătorul de cuvânt a spus: „Ținem în contabilitate cele mai recente dovezi științifice”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *