Ministerul Sanatatii sesizeaza SRI in cazul vaccinului antigripal de la Cantacuzino

Ministerul Sănătăţii a sesizat Serviciul Român de Informaţii în cazul vaccinului antigripal de la Cantacuzino.

Sesizarea vine dupa ce ministrul Sănătăţii a fost informat că ar putea fi vorba despre neglijenţă în acest caz, în sensul că cei responsabili, respectiv şefa de laborator, şi-ar fi făcut treaba superficial.

Agenția Națională a Medicamentului a interzis punerea pe piață a vaccinului după ce s-a constatat că are o concentrație foarte mare de endotoxine.

Premierul Victor Ponta a trimis deja Corpul de Control la Institutul Cantacuzino, iar încă ministrul la Sănătate, Nicolăescu, vrea sprijinul SRI.

Agenţia Naţională a Medicamentului a interzis punerea pe piaţă a 400.000 de doze de vaccin antigripal produs de Institutul Cantacuzino, după ce rezultatele testelor au indicat o concentraţie foarte mare de endotoxine, care ar putea să producă la administrare reacţii adverse, precum febră sau şoc anafilactic.

Citiți și:  Fiul fostului şef al SRI Virgil Măgureanu a murit

Campania de vaccinare sezonieră 2013-2014 a fost încheiată săptămâna aceasta dată fiind circulaţia redusă a virusului, iar cele 400.000 de doze de vaccin produse la Institutul Cantacuzino vor rămâne în stocul de rezervă.

Sursa: B1TV

LASA UN COMENTARIU