Ministerul Sanatatii sesizeaza SRI in cazul vaccinului antigripal de la Cantacuzino

Ministerul Sănătăţii a sesizat Serviciul Român de Informaţii în cazul vaccinului antigripal de la Cantacuzino.

Sesizarea vine dupa ce ministrul Sănătăţii a fost informat că ar putea fi vorba despre neglijenţă în acest caz, în sensul că cei responsabili, respectiv şefa de laborator, şi-ar fi făcut treaba superficial.

Agenția Națională a Medicamentului a interzis punerea pe piață a vaccinului după ce s-a constatat că are o concentrație foarte mare de endotoxine.

Premierul Victor Ponta a trimis deja Corpul de Control la Institutul Cantacuzino, iar încă ministrul la Sănătate, Nicolăescu, vrea sprijinul SRI.

Agenţia Naţională a Medicamentului a interzis punerea pe piaţă a 400.000 de doze de vaccin antigripal produs de Institutul Cantacuzino, după ce rezultatele testelor au indicat o concentraţie foarte mare de endotoxine, care ar putea să producă la administrare reacţii adverse, precum febră sau şoc anafilactic.

Citiți și:  Au colaborat cu procurorii DIICOT!

Campania de vaccinare sezonieră 2013-2014 a fost încheiată săptămâna aceasta dată fiind circulaţia redusă a virusului, iar cele 400.000 de doze de vaccin produse la Institutul Cantacuzino vor rămâne în stocul de rezervă.

Sursa: B1TV

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.