Ministerul Sănătății are mai multe SCENARII în pandemia de coronavirus


România ar putea ajunge până la 10.000 de persoane infectate cu noul coronavirus, spune secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Nelu Tătaru, care a anunțat că autoritățile se pregătesc pentru mai multe scenarii.

„Şi noi avem studiile noastre, preconizările noastre. Ne gândim şi la un scenariu 4, ne gândim şi la un vârf în a doua jumătate a lunii aprilie, odată cu venirea şi ultimului val de cetăţeni români care sunt în Spania, precum şi a sărbătorilor de Paşte”, a spus Nelu Tătaru.

Tătaru a înaintat o estimare de 10.000 de cazuri în „scenariul rău”.

Italia şi Spania, cele mai afectate ţări europene au sistemele sanitare depăşite din cauza numărului mare de infectări. Românii fac faţă în scenariul al treilea şi speră ca şi în scenariul al patrulea evoluţia infectărilor cu coronavirus să fie lentă.

Citiți și:  Amănunte incredibile. Cine sunt adevărații regi financiari ai COVID-ului

„Evoluţia focarelor interne pe care le avem, mici, în tendinţă de a nu conflua şi o creştere lentă a numărului de cazuri dă posibilitatea, deocamdată, sistemului sanitar să-şi trateze pacienţii şi să putem completa paturile, după externare, cu cei care se vor confirma”, a spus Nelu Tătaru.

Există şi scenarul bun pentru români: evoluţie lentă şi persoane afectate din afara zonei de risc.

„Scenariul bun ar fi ca evoluţia spre scenariul 4 să se facă lent, cu un număr de cazuri care cresc spre 2.000, dar într-un ritm lent, cu o grupă de risc mai puţin afectată. La acest moment, vârstele extreme şi cu comorbidităţi n-au fost afectate”, a mai spus Nelu Tătaru.

Citiți și:  NOUA mutație a SARS-CoV-2. Specialiștii prevăd un scenariu de coșmar
132 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU