Cutremur in ministerul de INTERNE – Procurorii DNA au intrat pe fir- Surse

Surse judiciare informează, în exclusivitate pentru STIRIPESURSE, că anchetatorii de la DNA ar cerceta mai multe fapte penale ce ar fi avut loc la Direcția de Asigurare Logistică Integrată (DALI) din Ministerul de Interne în decursul ultimilor ani.

Între faptele pretins cercetate la acest moment de către anchetatorii anticorupție, susțin sursele citate, s-ar număra fapte de abuz în serviciu și delapidare.

Solicitate să dezvolte cele cunoscute sursele citate invocă faptul că aceste pretinse fapte ce ar fi avut loc în Direcția care se ocupă cu tot ce înseamnă gestionare și achiziții la nivelul aparatului central al Ministerului de Interne, ar fi fost comise sub autoritatea directorului de Direcție, comisarul șef de poliție Florin Nicolae Bunghiuz.

Între pretinsele fapte ce s-ar derula de ani buni, mai afirmă sursele STIRIPESURSE, s-ar număra felul de încasare a unor deconturi, modalitatea de încasare a unor sume de bani de la restaurantul Excelsior ce aparține MAI, modalitatea de efectuare a unor concedii la hotelurile ministerului dar și presupuse fapte ce țin de decontarea orelor suplimentare.

Alte nereguli ce ar avea loc de ani de zile în cadrul acestei Direcții, mai afirmă aceleași surse invocate, ar ține de presupuse incompatibilități și conflicte de interese generate de afinitatea mai multor lucrători din structură.

Presupusul conflict de interese, dezvoltă sursele STIRIPESURSE, ar fi în legătură cu modalitatea de constituire a unor comisii de concurs urmare cărora o rudă ar fi fost promovată sub semnătura altei rude.

Se pare că ar fi vorba de două persoane cu grad direct de rudenie între ele, un cumnat al acestora și o altă rudă cu grad direct de rudenie.

Aceleași surse susțin pentru STIRIPESRSE că la nivelul acestei Direcții mai multe persoane ar fi în relație de rudenie sau afinitate și și-ar fi acoperit urmele pretinselor fapte.

DALI asigură logistic structurile Aparatului Central precum și alte unități ale MAI, respectiv asigură achiziționarea de produse și lucrări și servicii.

Concret, toate obiectele și serviciile ce intră în patrimoniul Ministerului de Interne și banii cheltuiți pentru gestionarea și achiziția acestora sunt manageriate de această structură.

Astfel DALI gestionează hotelurile de pe litoral și din țară ale MAI, restaurantele ministerului, casele de vacanță, parcul auto al întreg MAI precum și service-ul auto al ministerului de Interne.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *