“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONAL

MINCIUNI PSD-iste | Ciolacu a rezolvat în așa hal cu păcănelele …încât statul a ajuns dator caselor de pariuri

Reglementările lui Ciolacu privind jocurile de noroc au adus statul în datorii către casele de pariuri

ciolacu pacanele 1000x560 1

Într-o acțiune legală de recuperare a datoriilor, executorii judecătorești au luat măsuri împotriva Agenției Naționale pentru Sport, condusă de Elisabeta Lipă, confiscând 6 autoturisme pentru a acoperi o datorie în valoare de 330.800 de lei. Această sumă reprezintă o creanță de 250.703,31 lei către SC Stanley Bet, o agenție de pariuri sportive.

În contextul în care societatea civilă cere o reglementare mai strictă a industriei jocurilor de noroc, faptul că Statul Român este acum dator unei agenții de pariuri reprezintă o veste șocantă pentru opinia publică. Industria jocurilor de noroc ar trebui să contribuie la bugetul de stat, nu să aibă datorii față de aceasta.

Potrivit explicațiilor date de Agenția Națională pentru Sport, conform prevederilor legii educației fizice și sportului, Ministerul Tineretului și Sportului asigura finanțarea activităților sportive din 5% din totalul încasărilor rămase după deducerea taxelor de licență datorate de organizatorii de pronosticuri și pariuri sportive autorizate. Aceste taxe sunt prevăzute de legislația în vigoare și sunt stabilite de Comisia de autorizare a jocurilor de noroc pentru competițiile sportive naționale și internaționale, inclusiv în “Cupa României”.

În contextul acestei legi, Ministerul Tineretului și Sportului a acționat în instanță împotriva SC StanleyBet pentru a recupera sumele prevăzute de dispozițiile legale. După un proces îndelungat, s-a ajuns la o hotărâre în favoarea Ministerului, obligând SC StanleyBet la plata unei sume în valoare de 2.215.660,26 lei, care includea și cheltuielile de judecată.

Ulterior, SC StanleyBet SRL a fost executată silit pentru a recupera aceste sume. În urma demersurilor legale, s-au obținut fonduri care au fost distribuite astfel: 1.396.929,18 lei către Ministerul Tineretului și Sportului ca debit principal, 664.809 lei către reprezentantul creditorului pentru onorarii avocațiale și 158.464,08 lei către Bugetul de Stat pentru TVA.

Cu toate acestea, în urma unor apeluri și recursuri, s-au produs schimbări în deciziile instanțelor, ceea ce a dus la situația în care SC StanleyBet SRL s-a aflat în situația de a recupera o sumă mai mică decât cea executată inițial, respectiv 1.793.639,92 lei pentru anii 2007-2008. Această schimbare a generat obligația Ministerului Tineretului și Sportului de a restitui diferența de 422.020,34 lei, constatată ca fiind suma încasată în mod nelegal în urma executării silită anulate.

Recent, în urma unor proceduri legale, executorii judecătorești au confiscat 6 autoturisme ale Agenției Naționale pentru Sport, aducând sume în valoare de 330.800 de lei. Aceste sume au fost distribuite pentru a acoperi parțial datoria către SC StanleyBet SRL, însă o sumă restantă de 5.870,23 lei în dosarul nr. 2423/2021 și 3.888,39 lei în dosarul nr. 1560/2022 rămân încă de recuperat de către casa de pariuri.

Marcel Ciolacu surprins cu amanta la Paris

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.