NATIONAL

Politia: cei mai buni turnatori ai interlopilor! Exact ce va spun de ani de zile: INFRACTORI cu epoleti!

basta

Agentul de poliție Gabriel Bașta, arestat, marți de Tribunalul Hunedoara, a fost prins în flagrant în timp ce încasa o sumă de bani de la membrii un grup infracțional care se ocupa cu comercializarea țigărilor de contrabandă. Alte 10 persoane au fost reținute în același caz. Țigările de contrabandă erau vândute, preponderent, stradal, în localități din județele Hunedoara și Alba.

1000 de lei, ultima sumă pe care a pus mâna polițistul
Ziua de 6 noiembrie 2023 a fost ultima zi în care polițistul din Petroșani, Gabriel Bașta, a primit bani de la persoanele pe care le proteja. Foarte probabil să fie și ultima zi în care a avut legitimație de polițist. Asta pentru că IPJ Hunedoara l-a suspendat din funcție odată cu arestarea lui preventivă.

”În aceeași cauză, se efectuează cercetări cu privire la un inculpat, agent de poliție, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (41 de acte materiale), complicitate la contrabandă asimilată și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, constând în aceea că, în perioada 2018 – 06.11.2023 a primit în mod direct, sume de bani cuprinse între 500 de lei și 2000 de lei în schimbul cărora a oferit protecție unor persoane implicate în activitatea ilicită de contrabandă cu țigări, furnizându-le informații despre efectuarea unor percheziții, dispunerea de măsuri preventive sau acțiuni de control ce urmau a se desfășura la operatori economici din zona Văii Jiului”, a informat DIICOT.

După reținerea polițistului, a doua zi, marți, au fost puse în aplicare 56 de mandate de percheziție în județele Alba și Hunedoara.

Potrivit DIICOT, în urma acestor acțiuni au fost identificate și ridicate 60.000 de țigarete, 56 de telefoane mobile și 30 de cartele telefonice, sumele de 19.650 lei și 2.570 euro, precum și alte mijloace de probă.

În urma acestor acțiuni alte 10 persoane, toți membri ai grupului infracțional constituit la nivel familial, au fost reținute.

politia

La datele de 06 și 08.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus reținerea a 11 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă, luare de mită, în formă continuată, complicitate la contrabandă asimilată și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Potrivit DIICOT, s-a reținut că, în anul 2022, șase dintre inculpați, au constituit, pe criterii familiale, un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

„Membrii grupului infracțional, sub coordonarea unuia dintre inculpați și având sarcini stabilite de acesta au achiziționat țigarete de contrabandă din Ucraina, pe care le-au transportat, distribuit și comercializat preponderent stradal, în mai multe localități din județele Hunedoara și Alba, prețurile pentru un pachet variind între 8 și 14 lei, în funcție de sortiment și cantitatea achiziționată.

Din cercetările efectuate a mai rezultat faptul că alți patru inculpați, neafiliați grupului infracțional, au comercializat în mod repetat, țigarete de contrabandă, provenite din spațiul extracomunitar.

În aceeași cauză, se efectuează cercetări cu privire la un inculpat, agent de poliție, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (41 de acte materiale), complicitate la contrabandă asimilată și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, constând în aceea că, în perioada 2018 – 06.11.2023 a primit în mod direct, sume de bani cuprinse între 500 de lei și 2000 de lei în schimbul cărora a oferit protecție unor persoane implicate în activitatea ilicită de contrabandă cu țigări, furnizându-le informații despre efectuarea unor percheziții, dispunerea de măsuri preventive sau acțiuni de control ce urmau a se desfășura la operatori economici din zona Văii Jiului“ – au mai precizat procurorii DIICOT.

La data de 06.11.2023, a fost prins în flagrant în timp ce a primit mită suma de 1000 de lei în scopurile menționate.

În ziua de 07.11.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.

Tot în cursul zilei de ieri, au fost puse în aplicare 56 de mandate de percheziție domiciliară în județele Hunedoara și Alba fiind identificate și ridicate 60.000 de țigarete, 56 de telefoane mobile și 30 de cartele telefonice, sumele de 19.650 lei și 2.570 euro, precum și alte mijloace de probă.

„Astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara, cu propunerea de arestare pentru o perioadă de 30 de zile a celorlalți 10 inculpați cercetați în cauză.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia.

Acțiunea s-a realizat cu sprijinul polițiștilor Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Cluj–Napoca și Oradea, precum și al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba“ – au mai precizat procurorii DIICOT.

sursa – veghepatriei.wordpress.com

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.