fbpx
SOCIETATE

Milițian rutier inventează sancțiune nelegală și suspendă dreptul de a conduce pentru 24 de ore

post 335 0 70932500 1348405133

Un incident neobișnuit a avut loc în județul Alba, unde un polițist rutier a aplicat o sancțiune care nu există în legislație. Conducătorul auto în cauză fusese oprit și testat cu etilotestul, rezultând o concentrație de 0,03 mg/l alcool în aerul expirat. Potrivit Codului Rutier, acesta ar fi trebuit sancționat cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Cu toate acestea, șoferul a negat vehement că ar fi consumat băuturi alcoolice și a cerut să i se preleveze probe biologice. A fost transportat la spital, unde i s-a luat sânge pentru analize toxilogice. Surprinzător, rezultatele analizei au arătat că șoferul avea o alcoolemie de 0,00 grame la mie în sânge. Cu toate acestea, agentul de poliție de la Postul din comuna Șona a întocmit un proces verbal în care a suspendat dreptul de a conduce pentru 24 de ore.

Reprezentanții IPJ Alba au susținut inițial decizia agentului, afirmând că acesta are puterea de a constata și sancționa faptele antisociale în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Cu toate acestea, magistratul de la Judecătoria Blaj a analizat cu atenție situația și a identificat erorile din procesul verbal.

Astfel, magistratul a constatat că sancțiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru 24 de ore este nelegală. Potrivit legii, suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile se aplică doar în cazul conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice și nu constituie o infracțiune.

În plus, având în vedere rezultatele analizelor care au dovedit că șoferul nu a consumat alcool, magistratul a anulat procesul verbal de sancționare în întregime, inclusiv avertismentul și suspendarea permisului de conducere.

Această situație neobișnuită subliniază importanța respectării legislației și a procedurilor corecte în aplicarea sancțiunilor rutiere. În cazul în care considerați că ați fost sancționați în mod incorect sau că drepturile dumneavoastră au fost încălcate, este recomandat să căutați asistență juridică pentru a vă apăra drepturile în mod adecvat.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.