Militarii de la Topraisar, revoltați după ce un coleg ar fi fost lovit de comandant: „Suntem obișnuiți cu înjurăturile, dar dacă am ajuns să mergem acasă bătuți, asta e grav”

Joi seara, 25 martie, în timpul unui exercițiu de tragere în poligonul de la Topraisar, comandantul unității ar fi lovit cu piciorul în spate un soldat aflat cu arma în mână și în poziția culcat, chiar pe alinimanetul de tragere.

MApN și Armata Română au rămas ultimele bastioane ale comunismului în România. Instituții nereformate, cu structuri învechite și multe dintre ele nefuncționale, cu mentalități și atitudini înțepenite în timp.

În momentul de față, în Armata Română este o ruptură uriașă între soldați și ofițeri, accentuată și adâncită prin umilințe, dispreț, abuz psihic, înjurături și chiar agresiuni fizice.

Iar în acest sens, Batalionul de Infanterie 341 Topraisar pare a fi locul ideal unde realitățile din Armata Română se arată în cele mai pure forme ale ei.

Militarii de la Topraisar aflați la baza ierarhiei au ajuns la limita răbdării și denunță modul abuziv în care conducerea Unității se poartă cu ei. Iar ultimul eveniment, petrecut în urmă cu o săptămână, a umplut paharul.

Din motive lesne de înțeles, mulți dintre ei având contract pe perioadă determinată și aflându-se tot timpul sub presiunea că vor fi dați afară dacă își vor supăra superiorii, militarii nu doresc să le fie mediatizate numele sau alte date ce ar putea duce la identificarea lor.

Joi seara, 25 martie, în timpul unui exercițiu de tragere în poligonul de la Topraisar, comandantul unității ar fi lovit cu piciorul în spate un soldat aflat cu arma în mână și în poziția culcat, chiar pe alinimanetul de tragere.

Locotenent-colonelul ar fi fost furios că subordonatul nu a tras bine și nici nu a verificat arma în mod corect după tragere.

„Ceea ce s-a întâmplat joi a depășit orice măsură. Efectiv i-a tras un picior în spate, chiar după cap, unui coleg fiindcă nu ar fi asigurat arma corespunzător. Lovitura a fost puternică și ne-a blocat pe toți. Omul ăla avea arma în mână, nu știi niciodată cum reacționează cineva în situații extreme de agresiune, se putea întâmpla orice. Suntem obișnuiți cu înjurăturile, cu amenințările, dar dacă am ajuns ca noi, militari, să mergem acasă bătuți de la serviciu chiar de către superiorii noștri, mi se pare foarte grav. Mâine ce o să ne mai facă, o să ne împuște?”, ne-a povestit unul dintre militarii martori la eveniment.

Din informațiile furnizate, comandantul bătăuș, care se recomandă ca un abil Karatist de altfel, s-ar fi enervat după ce militarul nu ar fi obținut rezultate bune la tragere. I-a luat acestuia arma, a executat câteva focuri demonstrative către țintă, iar apoi i-a înapoiat armamentul. Potrivit regulamentului, militarul a îndreptat arma spre țintă însă nu a pus-o la ochi pentru a verifica dacă au mai rămas gloanțe, ci ar fi efectuat verificarea de la șold. Pentru această eroare, militarul ar fi fost lovit cu piciorul după ceafă.

Militarii din cadrul UM 01737 Topraisar se plâng că înjurăturile și abuzurile comandaților sunt la ordinea zile.

„Nici nu mai trebuie să pomenim de înjurături, amenințări, ne fac cum le vine la gură. Fiindcă majoritatea dintre noi suntem cu contract pe perioadă determinată, iar ei decid cui și dacă mai vor să prelungească. Așa că nimeni nu are curaj să spună niciun cuvânt. După incidentul de joi, atât colegul agresat cât și noi trebuia să facem raport scris, dar a avut vreunul curaj? Păi zburăm în secunda doi. Colegul bătut nici nu vrea să audă. Majoritatea avem familii, unii avem și rate la bancă, cine își permite să rămână fără loc de muncă?”, a relatat un alt cadrul militar.

Mai mult, acesta povestește cum locțiitorul comandatului se crede în filme cu Rambo și își bate joc de militari în timp ce el ține țigarea în colțul gurii. „Iese din birou cu bocancii dezlegați, exact cum vezi că se poartă vara în Vama Veche, cu tricou mulat și țigara în gură. Doar pantalonii sunt de armată, restul sunt de la Zara. Și ne ia pe noi la rost că de ce nu avem nasturele nu știu cum, că e cămașa puțin strâmbă și tot felul de lucruri din astea. Ei umblă în halul ăla prin unitate și ne iau la rost pe noi, cei mici, deși ei ar fi trebuit să fie adevărate exemple de conduită, ținută și onoare militară. E inuman cum se poartă”, a povestit acesta.

Informațiile sunt confirmate de mult mai mulți militari, dar care refuză să li se facă publice numele.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație