MILITANŢII STATULUI ISLAMIC INFILTRAŢI CA REFUGIAŢI PLĂNUIESC ATACURI TERORISTE ÎN TOATĂ EUROPA

centrele-de-refugia-i-pepiniere-de-luptatori-isis_511839

Acest avertisment vine de la un înalt oficial al poliţiei din Germania.

Pe măsură ce numărul refugiaţilor care au intrat în Germania în acest an a ajuns la 950.000, şeful Poliţiei, Hans-Georg Maasen, avertizează că unii dintre aceştia sunt extremişti islamişti care au luptat sub steagul Statului Islamic şi au ca „misiune de luptă” organizarea de atacuri teroriste în Europa. Autorităţile sunt conştiente că sunt circa 7.900 de radicali islamişti în Germania adepţi ai violenţei, care au şi rolul de a recruta refugiaţi care să lupte în Europa, conform declaraţiilor lui Maasen. Informaţia a fost publicată în ediţia online a grupului Express.

Şeful Poliţiei a spus că primeşte pe biroul său cel puţin una sau două notificări cu „ameninţări destul de concrete”, privind activităţi teroriste în curs de planificare, care vizează recrutarea de „profesionişti căliţi în luptă”, şi care sunt mai periculoase decât cele ale rivalei al-Qaida. Totuşi Maasen a mai declarat că afluxul de refugiaţi nu este utilizat în mod sistematic de către extremişti ca să infiltreze militanţi ISIS în Europa. Cifrele publicate recent arată că mai mult de 950.000 de solicitanţi de azil au intrat în Germania în acest an până acum, numărul lor fiind mai mare decât al nou-născuţilor din ţară în aceeaşi perioadă.

Cifrele au fost date publicităţii, pe fundealul criticilor venite chiar din partea comisarului german al Uniunii Europene, care a acuzat politica „uşilor deschise” a ţării sale, ducând la escaladarea crizei refugiaţilor din Europa. Günther Oettinger cataloghează politica azilului din Germania ca un „magnet” pentru refugiaţi şi a cerut o întoarcere cu 180 de grade a politicii în acest sens, pentru a face faţă crizei. El a mai spus că un amendament la Constituţie ar fi necesar pentru a modifica legea azilului. Criticile lui sunt cu atât mai dure, cu cât acesta face parte din Uniunea Creştin Democrată (CDU) a cancelarului Angela Merkel.

Treziţi la realitate de situaţia dură cu care se confruntă, autorităţile germane caută soluţii care să atenueze şocul resimţit în urma acestei crize. Ministrul de Interne german Thomas de Maiziere, a cerut UE să impună o limită a numărului de refugiaţi care ar trebui să fie acceptaţi în Europa, în timp ce ţara sa se străduieşte să facă faţă afluxului în creştere. Acesta a cerut Europei să „se angajeze la un aport generos al numărului final de refugiaţi acceptaţi, unul care să fie adecvat şi pe măsura suferinţei refugiaţilor”.

Comisarul Oettinger, vede problema în mod mai pragmatic, şi propune ca variantă acordarea de ajutoare financiare de miliarde de euro, astfel încât aceşti imigranţi să rămână în taberele de refugiaţi din Turcia sau din alte ţări, până la soluţionarea crizei din Orientul Mijlociu.

Tensiunile la punctele de intrarea au atins punctul maxim, zilnic înregistrându-se ciocniri violente între forţele de ordine şi imigranţii care forţează graniţele. Dacă situaţia nu va fi gestionată corespunzător, haosul se va instala în Europa, iar militanţii ISIS vor găsi printre refugiaţi suficienţi adepţi care să se alăture luptei lor.

VEZI SI: DECAPITAREA a peste 50 de persoane! – VIDEO SOCANT

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *