Mihail Neamtu, “LEGIONARUL de mucava”, despre Victor Ponta: “Ne-a vadut ca IUDA pe 30 de arginti”

Venit în Parlament să prezinte scrisoarea de intenţie cu FMI,  Victor Ponta a fost surprins de liderul Noii Republici, Mihail Neamţu, care a mers la la tribuna de unde premierul vorbea şi a pus două punguţe cu bani, scrie ziarul Gândul. Fluturând un tricolor, acesta l-a acuzat pe liderul PSD că a vândut ţara Fondului Monetar Internaţional pe 30 de arginţi, asemenea lui Iuda. După gestul simbolic, acesta a părăsit sala fără alte incidente. Victor Ponta a mai fost acuzat şi de lobby pentru o companie privată, Neamţu spunând că “are cearşaful mânjit de cianuri”.

“Eu totuşi vă rog să returnaţi banii domnului Neamţu, poate are nevoie pentru constituirea noului partid. Domnia sa a spus că din lipsă de bani nu a fost ales în partid, şi nu din lipsă de voturi, şi nu aş vrea să fie lipsit de resursele necesare”, a comentat şeful guvernului.

“Este pentru prima dată când românii de pretutindeni îşi dau mâna împotriva acestei cianurizări a României. Domnul Ponta are cearşaful acasă mânjit de cianură, iar domnul Antonescu are doar perna plină de cianură. Aşa cum Iuda a vândut pentru 30 de arginţi, Ponta a trădat pentru mult mai mulţi bănuţi de aur. Există o solidaritate între aceşti politicieni, care sunt mai degrabă nişte lobby-işti pentru companii private. Ei au vândut România într-o mizerabilă afacere unei companii private. Vâzarea de ţară trebuie condamnată de cetăţenii români. Şova şi cu Ponta s-au comportat ca nişte agenţi de PR”, a spus Neamţu, la ieşirea din plen.

Mai mult, liderul Noii Republici i-a acuzat deopotrivă şi pe liderii PDL şi pe preşedintele Traian Băsescu. “Domnul Traian Băsescu, alături de mulţi membri ai actualei opoziţii sunt la fel de condamnabili la acest proiect. Oameni precum Cristian Preda şi Mihai Răzvan Ungureanu sunt politicieni care nu pot vorbi pentrucă au avut directe interese uneori de natură materială în situaţia Roşia Montană. Sau consilieri personali care au fost implicaţi, de pildă Corina Vinţan”, a mai spus Neamţu.

Ar mai fi de remarcat faptul că Victor Ponta a apelat la aceeaşi tactică a “pericolului legionar”, precum Ion Iliescu în anii ’90, atunci când fostul şef al statului chema minerii să cureţe Bucureştiul de cămăşi verzi. Mai exact, vorbind despre incidentul din Parlament, premierul l-a catalogat pe Mihail Neaţu ca fiind un “legionar de mucava”, o aluzie la opiniile din tinereţe ale acestuia.

În toamna anului trecut, Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului l-a acuzat pe liderul Noii Republici de “antisemitism” pentru că ar fi recitat public poezia “Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane”, scrisă de poetul legionar Radu Gyr, pentru care acesta a fost condamnat la moarte de autorităţile comuniste. Neamţu a răspuns la vremea respectivă precizând că a recitat poezia controversată pentru a onora “memoria ţăranilor ucişi de comunişti” şi nu pentru a cauţiona “aberaţiile politice din tinereţea poetului”. Pentru această “dezicere” de la idealurile naţionalist-creştine, Mihail Neamţu a fost aspru criticat de cercurile neo-legionare din România. Sursa: FrontPress.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.