fbpx
GENERAL

Mihai Rus, nepotul lui Ioan Rusa, a preluat sefia IPJ Cluj

Noul șef al IPJ Cluj, Mihai Rus, împuternicit în funcție în 21 octombrie în locul lui Mircea Rus, a fost avansat după o lună, de la gradul de comisar șef la gradul profesional de chestor de poliție, printr-un decret semnat de președintele Klaus Iohannis în 29 noiembrie.

rus 1

Mihai Rus și-a publicat pe site-ul IPJ Cluj CV-ul și și-a postat o fotografie în uniformă de gală, pe epoleții căreia se vede steaua de chestor.

Potrivit CV-ului, Mihai Rus, nepotul fostului ministru de Interne Ioan Rus, s-a născut la 13 aprilie 1980.

În 1998 a absolvit Liceul Teoretic „Alexandru Papiu llarian” Dej și a obținut diploma de Bacalaureat, după care, între 2000 și 2004, a urmat cursurile Facultății de Educaţie Fizică şi Sport a UBB Cluj-Napoca și a obținut diploma de licenţă.

Noul șef al Poliției Cluj, comisarul șef de poliție Mihai Rus, a studiat la Facultatea de Educație Fizică și Sport, iar apoi a suplimentat cu cea de Drept, la privat.

”A apus vremea în care ofițerii din Poliție aveau absolvită Academia de Poliție”, spune un veteran al Poliției clujene.

Ce Curriculum Vitae are comisarul șef de poliție Mihai RUS, împuternicit la conducerea IPJ Cluj (încă nu a dat un concurs pentru a ocupa această funcție).

”Data naşterii: 13 aprilie 1980

Educaţie şi formare

2011 – 2014: Universitatea ,,Bogdan Vodă”, Facultatea de Drept Cluj-Napoca, diplomă de licenţă –ştiinţe juridice, învăţământ superior de stat – ISCED 4;

2006 – 2007: Universitatea ,,Bogdan Vodă”, Facultatea de Ştiinţe Economice Cluj-Napoca, diplomă de master – Management în administraţie, instituţii de credit şi societăţi comerciale, învăţământ superior de stat – ISCED 5;

2000 – 2004: Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, diplomă de licenţă, învăţământ superior de stat – ISCED 4;

1994 – 1998: Liceul Teoretic „Alexandru Papiu llarian” Dej, diplomă de bacalaureat, învăţământ secundar de stat – ISCED 3.

Experienţa profesională

21 octombrie 2022 – prezent – împuternicit şef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj;

01 mai 2018 – 20 octombrie 2022: şef al Brigăzii Operaţiuni Speciale Cluj-Napoca;

2013 – 2018: şef birou în cadrul Brigăzii Operaţiuni Speciale Cluj-Napoca;

2011 – 2013: ofiţer în cadrul Brigăzii Operaţiuni Speciale Cluj-Napoca;

2006 – 2011: ofiţer în cadrul D.G.P.I. (n.red. Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) este structura specializată cu atribuții în domeniul securității naționale, în subordinea Ministerului Afacerilor Interne)

Limbi străine

Engleză”.

Mihai Rus este nepotul lui Ioan Rus, fostul ministru de Interne din timpul guvernării Năstase și lider al Grupului de la Cluj. Ioan Rus este considerat și acum un influent personaj local.

sursa: veghepatriei.wordpress.com

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.