“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GHID PRACTIC

METODELE PRIN CARE PUTETI INCEARCA SA PACALITI REPARTITOARELE DE CALDURA SI APOMETRELE!

repartitor

Vremurile grele pe care le traim ii determina pe romani sa recurga la tot felul de metode pentru a pacali repartitoarele de caldura si apometrele.

Metode de a pacali repartitoarele de caldura

Din cauza facturilor cu preturi ridicate, mai ales pe timpul rece, locatarii de blocuri au inceput sa aplice fel de fel de metode cu care reusesc sa pacaleasca repartitoarele de caldura.

6. Demontarea repartitoarelor si racirea lor in frigider

„La repartitoarele de caldura fie nu declara corect indexul, fie ca demonteaza repartitorul, daca nu are sigiliu, si-l baga in frigider sau il pun afara, la rece. Repartitorul e montat pe calorifer printr-un simplu surub sau o placuta. El poate fi usor demontat, iar inainte sa vina persoana insarcinata cu citirea indexului, proprietarul locuintei il pune la loc. Sau poate sa fie de comun acord cu persoana aia. Ii da o spaga si scrie pe caietul lui acolo cateva unitati. Acel instrument, acel aparat electronic, nu inregistreaza in conditiile in care nu are caldura in jur”, a declarat Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania.

5. Racirea repartitorului cu carpa umeda sau cu o punga cu gheata

Astfel, aparatul nu mai sesizeaza diferenta de temperatura.

„Daca pui ceva umed, la fel nu inregistreaza, creeaza o protectie a lui la caldura. Sau poate sa-l reseteze daca vorbeste cu persoana de la firma. Ei (cei de la firma n.r.) au voie sa umble sa-l reseteze, sa-l schimbe daca e defect, sa-l verifice”, mai spune Radu Opaina.

4. Metode de a pacali apometrele

„La apa poate sa pacaleasca prin ocolirea contorului, isi monteaza masina de spalat inaintea contorului, de exemplu. Cand are nevoie isi pune un furtun, il leaga intr-o conexiuni facuta inaintea contorului si foloseste apa sau poate sa scoata contorul, poate sa-i puna un furtun temporar dupa care il pune la loc, dar asta e mai greu pentru ca trebuie sa opreasca apa in bloc”, a explicat Radu Opaina.

3. O alta metoda consta in desfacerea apometrului si introducerea unei folii de plastic sau a unei hartii intre dispozitivul de inregistrare si partea mecanica

Pe parcursul sezonului rece, un mod de a insela apometrul este prin folosirea apei din instalatiile de incalzire pentru clatirea toaletei.

Ce spun firmele specializate in repartitoare de caldura despre aceste jonglerii

Potrivit firmelor care vand repartitoare furtul privind consumul de caldura nu se poate practica atata timp cat repartitoarele au sigilii.

„Daca repartitorul a fost sigilat de firma montatoare, proprietarul nu poate face nimic. Furt cu repartitorul e poveste”, a declarat George Manastireanu, director Cagero Instal.

Dar atata timp cat nu exista sigilii, proprietarul poate face ce vrea cu repartitoarele sau apometrele pentru a nu mai reflecta realitatea consumului.

„Apometrele pot fi date inapoi, pot fi facute sa mearga invers, exista metode, cu conditia sa nu existe sigiliu”, a mai spus George Manastireanu.

2. O alta metoda la care apeleaza cei care vor facturi mai mici la caldura este aceea a celui de-al doilea calorifer

„Am auzit, nu am intalnit, si nici nu am vazut, ca unii proprietari au un al doilea calorifer, care este montat pana la momentul citirii repartitorului. Cand se citeste repartitorul se monteaza caloriferul cu repartitorul montat si care este si sigilat”, a amintit George Manastireanu.

Ca sa nu arate acelasi consum ca la ultima citire, unii proprietari monteaza caloriferul cu repartitorul pe el cateva zile, ca sa aiba totusi un consum.

1. Tot la apometre, o alta metoda de a inregistra un consum mai mic este folosirea magnetilor

„Se lipesc de apometru si acesta nu se mai invarte”, a spus un instalator.

„Magnetul poate fi folosit la contoarele de apa rece, apa calda, dar cele cu rotite metalice in interior, ori in apartamente nu sunt asa ceva”, a completat Radu Opaina.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

4 comentarii

  1. La punctele 3 si 4, vina apartine administratorului care nu vine sa citeascaq inopinat apometrele si cu ocazia asta sa verifice si SIGILAREA lor. Cit priveste punctul 1, d-ul Opaina sa se mai documenteze.

  2. Doar puntu' 1 e valabil. Cine a facut articolul nu s-a documentat deloc, pentru a repartitoare exista alte metode elegante nu rahaturi deastea.

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.