METODA FACE FURORI PRINTRE HOTI! Cum a facut un român peste 50.000 de euro în Italia, păcălind turiştii

Un român ar fi strâns aproape 50.000 de euro, păcălind turiştii la Roma, folosind o metodă foarte simplă.

El îşi confecţionase o legitimaţie de poliţist şi o insignă, cu care oprea turiştii şi găsea tot felul de pretexte pentru a le fura bunurile sau banii.

Astfel, printre victimele sale se numără un afacerist care a rămas fără un ceas Rolex foarte scump, iar un cuplu de israelieni a rămas fără toţi banii, după ce românul le-a cerut portofelul să-l verifice, apoi s-a dus: „până la maşină”.

Românul a făcut mii de euro, până să fie prins, anchetatorii precizând că până acum ar fi vorba despre o pagubă de 50.000 de euro, însă suma ar putea fi mult mai mare, având în vedere că nu toate persoanele păgubite au depus plângere, scrie ilgiornale.it.

Turiştii erau victimele preferate ale românului, pentru că nu cunoşteau însemnele oficiale ale Poliţiei italiene şi modalitățile în care membrii forței de poliție își desfășoară activitatea.

Autorităţile italiene precizează că indeletnicirea românului este un fenomen fluctuant, care devine aproape un fel de specializare în domeniu.

„Cetățenii trebuie să fie atenți mai ales atunci când sunt opriți de oameni care nu poartă uniformă și, în aceste cazuri, trebuie să ceară să i se afișeze atât insigna, cât și ecusonul de recunoaștere personală, pe care trebuie să fie stema Republicii și numărul de ordine al agentului”, precizează poliţiştii.

Totuşi, acest lucru nu pare să-l fi împiedicat pe român să inducă în eroare turiştii, care practic îngheţau la vederea insignei false de poliţist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.