Metoda „bună ziua”: INSELATORIE de ULTIMA ORA

Atenţie la falşii colindători, avertizează poliţiştii, potrivit cărora răufăcătorii pot profita de buna credinţă a cetăţenilor, deghizaţi în colindători.

Ei pot astfel fura din casele ale căror uşi le sunt deschise sau din locuinţele pe care le găsesc descuiate.

Poliţiştii spun că persoanele vârstnice sunt cele mai vulnerabile, iar escrocii îşi diversifică din ce în ce mai des metodele prin care acţionează, inclusiv în cazul locuinţelor, ale căror proprietari se află în concediu.

„În mediul rural se practică metoda Bună ziua, intră în case şi ulterior revin, observă persoanele vârstnice cam de unde îşi iau banii”, a declarat Maria Ciortea, comisar de poliţie.

Sălăjenii de la sat spun că infractorii se ascund inclusiv sub haina unor aşa-zise campanii umanitare.

„Îţi prezintă poza unui copil aşa, cu boli rare şi cutare şi cutare, şi aici trebuie lucrat cu tact. Şi eu personal am păţit, eu şi soţia mea ‘dom’le, te rog să îmi dai un număr de cont, să rezolvăm”, a declarat un cetățean, conform Rador.

Poliţiştii recomandă populaţiei să nu permită accesul în locuinţe a persoanelor necunoscute, iar celor care se pregătesc de concediu să nu îşi anunţe plecarea nici măcar pe reţelele de socializare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.