„Metoda Accidentul” – varianta COVID. Noua metoda de INSELACIUNE in Romania

Polițiștii din Cluj anunță că a apărut „Metoda Accidentul” – varianta COVID. Scenariul este simplu: persoane necunoscute sună și le spun celor apelați că cineva din familia este depistat pozitiv și are nevoie urgentă de bani pentru tratament sau pentru transfer medical.

Poliția Cluj a transmis vineri că în doar două zile au fost sesizați de persoane din Gherla că au fost contactate telefonic de necunoscuți, care le-au solicitat sume de bani.

„În fapt, prin intermediul unor apeluri telefonice, persoanelor li se solicitau diferite sume de bani, în urma depistării positive cu virusul Covid-19 și internării în spital a membrilor de familie. În acest context, sub pretextul costului tratamentului medical, a achiziționării de aparatură medicală necesară vindecării sau a transportului către unitățile medicale, erau solicitate sume între 5.000 și 30.000 de lei”, anunță Poliția Cluj, potrivit Mediafax.

Oamenii legii fac cercetări pentru tentativă la infracțiunea de înșelăciune. Deocamdată, persoanele contactate nu au dat curs solicitărilor telefonice și fac apel către cei care ar putea fi sunați să le urmeze exemplul și să nu dea bani persoanelor necunoscute.

Sursa; antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *