Meteorologii avertizează! Se anunță prăpăd:

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de ninsori, intensificări ale vântului și polei, valabilă în acest interval de timp.

De ieri, 25 ianuarie ora 12:00 până pe 27 ianuarie ora 6:00, aria precipitaţiilor, în general moderate cantitativ, se va extinde începând din sud-vestul ţării. În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile, în nordul Moldovei, Banat şi Crişana precum si la munte vor fi mai ales ninsori, iar in restul teritoriului se vor semnala precipitatii mixte.

Temporar vor fi depuneri de polei. Vântul va prezenta intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, dar si pe crestele montane, unde ninsoarea va fi temporar viscolită.

În zona Muntilor Banatului, in Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare si se vor acumula cantitati de 15…25 l/mp si izolat peste 35 l/mp. In zona inalta stratul de zapada nou depus va fi consistent, iar vantul va avea intensificari cu rafale de 65…70 km/h, viscolind si troienind zapada.

În regiunile sudice si sud-estice temporar vor fi precipitatii, predominant ploi, iar vantul va avea intensificari, cu rafale de 55…60 km/h si izolat 70 km/h.

Vor fi depuneri de polei pe arii extinse in Muntenia, local in Oltenia si in jumatatea de sud a Moldovei. In nordul Olteniei si al Munteniei, cantitatile de apa vor fi in general de 20…30 l/mp, determinand topirea stratului de zapadă, conform Cancan.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *