Mesajul care face înconjurul lumii. Este pentru FARA PRECEDENT

După ce s-a aflat că președintele american Donald Trump a fot infectat cu COVID -19, liderii lumii s-au întrecut în a-i trimite mesaje de însănătoșire grabnică. Liderul de la Casa Albă se află internat într-un spital militar de la periferia Washingtonului.

Printre cei care i-au transmis mesaje se numără și liderul nord-coreean, Kim Jong Un. Acesta i-a urat lui Donald Trump să se vindece „cât mai curând posibil”, a anunţat sâmbătă agenţia de stat KCNA, preluată de AFP.

„El şi-a exprimat simpatia faţă de preşedinte şi Prima Doamnă”, potrivit KCNA. „El a spus că speră sincer că se vor face bine cât mai curând posibil. El şi-a exprimat speranţa că vor depăşi această situaţie. El le-a transmis călduroase salutări”, a adăugat agenţia oficială de la Phenian.

Citiți și:  ULTIMA ORĂ Casa Albă anunță că Donald Trump va fi spitalizat „pentru câteva zile”

Potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap, a fost pentru prima dată când Kim Jong Un a transmis un astfel de mesaj unui lider testat pozitiv la COVID-19.

Donald Trump a anunţat vineri dimineaţă că a fost testat pozitiv la coronavirus. La sfârşitul zilei, el a fost transportat cu elicopterul la un spital militar de la periferia Washingtonului.

Preşedintele american este îngrijit cu un tratament experimental împotriva COVID-19, anticorpi de sinteză, dar este obosit, a anunţat vineri medicul Casei Albe, fără să ofere mai multe detalii despre simptomele preşedintelui.

Relaţiile dintre Donald Trump şi Kim Jong Un erau reci la începutul mandatului preşedintelui SUA, înainte de a cunoaşte o bruscă încălzire cu începere din iunie 2018, cu trei întâlniri faţă în faţă. Aceste întrevederi nu s-au soldat însă cu niciun rezultat concret în privinţa denuclearizării Coreii de Nord.

Citiți și:  Alertă mondială! Cel mai puternic om al lumii, în PERICOL

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a afirmat la jumătatea lui septembrie că discuţiile continuă în culise. Donald Trump a descris mereu relaţia sa strânsă cu Kim Jong Un ca una dintre reuşitele sale în politica externă.

Donald Trump are COVID -19
Revenind la starea de sănătate a lui Donald Trump, președintele american a transmis un scurt mesaj în timp ce se îndrepta spre spital.

„Vreau să mulţumesc tuturor pentru sprijinul incredibil. Merg la spitalul Walter Reed. Cred că mă simt foarte bine, dar ne vom asigura că lucrurile merg cum trebuie”, a spus el în mesajul video, adăugând că soţia lui, Melania, de asemenea testată pozitiv, se simte „foarte bine”.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

135 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile