Mesaj înfricoşător de la un epidemiolog pentru protestatarii anti-COVID. Ce le transmite medicul

Camelia Truică, medic epidemiolog la Călăraşi, a transmis un avertisment celor care nu cred existenţa noului coronovirus şi au ieşit să protesteze în stradă. Acest lucru, spune specialistul, nu va conduce, din păcate, decât la un nou record de infectări peste 10-14 zile.

Dr. Camelia Truică a postat un mesaj pe pagina sa de socializare, pe care îl redăm integral:

Câtă inconştienţa îţi trebuie să declari că nu există pandemie, când ţara ta a pierdut 22.000 de suflete , toate având acelaşi vinovat-virusul SARS CoV2? Câtă lipsă de empatie încape într-un om care ia în bătaie de joc suferinţele familiilor celor 22.000 de mii de decedaţi şi ale celor peste 880.000 persoane confirmate cu infecţie?

Câtă indiferenţă (să nu spun altfel) încape într-un individ care, prin atitudine şi comportament îşi bate joc nu numai de eforturile până la epuizare ale personalului medical cât şi de eforturile tuturor celorlalţi care au înţeles şi au respectat toate restricţiile ?

Dragilor, credeţi că este cineva fericit să stea cu masca pe figură, să îşi ţină la distanţă oameni dragi, prieteni, să evite întâlnirile cu prietenii, să fie lipsiţi de pregătirile profesionale faţă în faţă, să se supună restricţiilor ce pot reduce transmiterea acestui virus? În mod sigur, NU!

Dar până nu vom fi în procent mare vaccinaţi împotriva infecţiei, încât circulaţia virusului să fie controlabilă, nu avem mijloace mai eficiente de reducere a riscului ca virusul să se transmită între noi. NU vă lăsaţi manipulaţi, circulaţia virusului nu se întrerupe prin proteste, dimpotrivă orice aglomerare de oameni va conduce peste 10-14 zile la un nou record!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!