Mesaj de VREME SEVERA de la ANM. Este COD ROSU in acest judet

ANM anunță cod roșu în județul Mehedinți, valabil până la ora 16.30, însă veștile nu sunt bune nici pentru următoarele zile.

Meteorologii anunță cod roșu în județul Mehedinți – vizate sunt localităţile Dubova şi Sviniţa.. Mesajul de vreme severă semnalează și grindină de dimensiuni medii. Codul roșu este valabil până la ora 16.30, însă veștile nu sunt bune nici pentru următoarele zile.

Pericolul de viituri este ridicat. În zonele vizate se vor semnala averse torenţiale ce vor acumula 35…50 l/mp, în condiţiile în care în zona avertizată în ultimele 2 ore s-au acumulat peste 50 l/mp, vijelie, grindină de dimensiuni medii şi descărcări electrice.

„Din păcate, în ultimele două, trei ore în această zonă au fost prezente precipitații destul de severe. Am avut două coduri portocalii, urmate de acest cod roșu, care este în vigoare până la ora 16.30. Pentru că în zonă deja erau prezente ploi torențiale, cu siguranță s-a strâns cantități de apă care necesitau acest cod roșu. În plus, fenomene de instabilitate mai sunt prezente în țară, la nivel local, prin restul Olteniei, prin Muntenia, Transilvania și zonele de munte”, a transmis ANM.

Grindina a căzut și la Târgu Jiu
Grindina a căzut și la Târgu Jiu, unde plouă torențial de câteva zeci de minute. Codul portocaliu de furtună este valabil până la ora 17:00 în localităţi din judeţul Gorj.

Astfel, în Rovinari, Bâlteni, Mătăsari, Băleşti, Drăguţeşti, Fărcăşeşti, Negomir, Slivileşti, Drăgoteşti, Teleşti şi Câlnic se vor semnala averse torenţiale ce vor acumula 35….50 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie şi grindină de dimensiuni medii.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

De altfel, cea mai mare parte a țării rămâne sub cod galben de ploi. În weekend, ploile se vor extinde în majoritatea zonelor, iar vremea va deveni mai rece decât ar fi normal.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!