Mesaj de ultimă oră. Accesul la metrou va fi RESTRICTIONAT

În contextul în care joi Capitala a înregistrat cel mai mare număr de noi infectări cu virusul chinezesc, autoritățile anunță o măsură care le va da bătăi de cap bucureștenilor.

Personalul de pază susţinut de Poliţia Metrou şi alte forţe de ordine publică vor limita, după caz, accesul călătorilor în staţiile de metrou pentru evitarea supraaaglomerării, informează joi Metrorex.

Reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov (ISUB – IF), ai Poliţiei Metrou şi cei ai Metrorex s-au întâlnit miercuri pe fondul evoluţiei cazurilor de îmbolnăvire cu Covid şi al urgenţelor medicale cu care s-a confruntat Metrorex în ultima perioadă.

„Urmare a evoluţiei cazurilor de îmbolnăvire cu Covid şi a urgenţelor medicale, în cadrul acţiunilor comune de cooperare, în data de 14.10.2020, la sediul Metrorex a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanţi ai ISUB-IF, ai Poliţiei Metrou, şi ai firmelor împreună cu reprezentanţii Metrorex.

În cadrul întâlnirii, în urma analizelor efectuate s-au concluzionat următoarele: personalul medical care efectuează intervenţia va avea în vedere extragerea persoanelor afectate din tren, acolo unde situaţia o permite; personalul de pază, împreună cu Poliţia Metrou şi cu alte forţe de ordine publică, precum şi salvatorii Metrorex, vor asigura protecţia zonei de intervenţie; personalul de pază susţinut de Poliţia Metrou şi alte forţe de ordine publică, vor limita după caz, accesul călătorilor în staţiile de metrou pentru evitarea supraaaglomerării”, precizează sursa citată.

Situație alarmantă în Capitală

Cu cele 777 de cazuri noi în București, școlile ar putea să se închidă.

Dar prefectul de București a precizat, cu câteva zile în urmă, că suspendarea cursurilor școlare nu se va face imediat după depășirea pragului de transmitere de 3 la mie.

Potrivit GCS, până astăzi, 14 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

125.009 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.013 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Intră Bucureștiul în carantină?

Cu toate că numărul de cazuri a crescut îngrijorător în București, modalitatea de calcul a ratei de transmitere a SARS-CoV-2 a fost modificată, astfel încât focarele din spitale sau azile de bătrâni nu vor mai fi luate în calcul pentru stabilirea incidenței infectărilor.

Mai mult, la începutul săptămânii, prefectul de București a precizat că, doar dacă care rata de incidență cumulată va depăși mai multe zile la rând nivelul de 3 la mie, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență se va reuni și va adopta măsurile ce se impun.

87 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU