Mesaj clar al Rusiei pentru România: Voi decideți

Este cea de a opta zi de război din Ucraina, iar Rusia nu pare că este pregătită să renunțe. De asemenea, un anunț venit chiar acum de la Moscova cutremură România, dar și întreaga Europă.

Rusia trimite o undă de șoc. Anunțul vine chiar de la ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, omul apropiat al lui Vladimir Putin. El a vorbit despre situația din Ucraina, lansând un avertisment.

Mai exact, într-un interviu pentru presa rusă și străină pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina, oficialul rus susține că cele care decid viitorul Ucrainei sunt popoarele care trăiesc acolo, făcând referie astfel, inclusiv la România.

„Popoarele care trăiesc acolo ar trebui să decidă viitorul Ucrainei”, a spus Lavrov, potrivit agenției de presă TASS.

De menționat este faptul că declarațiile făcute de oficialul rus sunt similare cu cele făcute de președintele Vladimir Putin, pe 21 februarie. Atunci, în cadrul discursului său prin care a recunoscut independența Donețkului și Luganskului, el a vorbit și despre formarea Ucrainei.

Citiți și:  Decizie SOC în UE: Activele lui Vladimir Putin și Serghei Lavrov vor fi BLOCATE

La acel moment, liderul Rusiei le reamintea românilor, polonezilor și ungurilor că Iosif Stalin, fostul lider sovietic, le-a luat bucăți din țările lor pentru a forma Ucraina.

În timp ce Europa, dar și SUA, fac eforturi pentru a atenua catastrofa din Ucraina, Rusia ia măsuri pe plan educațional. Potrivit BBC, în cursul zilei de joi, Ministerul Educației din Rusia a anunțat că elevii din întreaga țară vor primi lecții legate de „necesitatea misiunii de eliberare din Ucraina”.

Ce vor învăța de acum, elevii ruși la școală
Trebuie menționat faptul că anunțul venit de la Minister vine în condițiile în care administrația Putin a intodus o cenzură totală în Rusia legată de invazia Ucrainei. Mai exact, răspândirea informațiilor reale despre război e pedepsită cu închisoare până la 15 ani.

Totodată, protestatarii sunt arestați imediat, iar toate sursele media independente au fost închise.

Citiți și:  ALERTA! Serghei Lavrov, declaratii de ULTIMA ORA

Lecția despre care vorbește Ministerul rus al educației urmează să aibă loc joi, iar elevii de la toate clasele vor fi învățați „despre pericolul pe care NATO îl reprezintă pentru țara noastră”. Totodată, acestora le va fi explicat și „de ce Rusia a susținut protecția civililor din Republicile Populare Donețk și Lugansk”.

În același timp, conform declarației de pe pagina de Facebook a ministerului, copiii vor învăța, de asemenea, „cum să distingă adevărul de minciuni în fluxul imens de informații, fotografii și videoclipuri care inundă astăzi internetul”.

De menționat este faptul că în ciuda celor întâmplate, Rusia susține o altă versiune a invadării Ucraineni. Mai exact, Moscova spune că nu este vorba despre un război ci o ”operațiune specială”. Astfel, Rusia nu atacă ci se apără.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.