Merkel se implica in SCANDALUL momentului: Cere pedespirea celor VINOVAȚI de otrăvirea lui Navalnîi

Angela Merkel cere pedepsirea celor vinovați de otrăvirea lui Aleksei Navalnîi.

Cancelarul german Angela Merkel îi cere Rusiei să investigheze presupusa otrăvire a opozantului rus Aleksei Navalnîi, transmite Agerpres, citând Reuters. Potrivit cacelarului, cei vinovați trebuie să răspundă în fața legii.

”Cei responsabili trebuie identificaţi şi traşi la răspundere”, a declarat Merkel alături de ministrul de externe german Heiko Maas.

Medicii de la Spitalul Charité din Berlin au declarat deja că politicianul rus de opoziţie Aleksei Navalnîi prezintă ”urme de otrăvire” şi că acesta a fost otrăvit înainte de a se urca în avion, săptămâna trecută, notează AFP, Reuters şi dpa.

”Echipa de medici a examinat pacientul în detaliu după sosirea sa. Constatările clinice indică otrăvirea cu o substanţă din grupa de substanţe active numite inhibitori de colinesterază”, au explicat într-un comunicat reprezentanții spitalului.

Aleksei Navalnîi, unul dintre cei mai duri critici ai Kremlinului, se întorcea joi de la Tomsk la Moscova când avionul în care se afla a fost nevoit să aterizeze de urgenţă la Omsk din cauza faptului că lui i s-a făcut rău. Anterior, medicii ruși au declarat că Navalnîi nu a fost otrăvit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *