Merkel s-a SPERIAT, nu mai vrea refugiati!

merkel-migrant-610x3001-610x300

Cel putin inca 2.000 de migranti veniti din Orientul Mijlociu au trecut in ultimele 12 ore frontiera dintre Serbia si Croatia cu speranta de a-si putea continua calatoria catre Germania, a anuntat duminica postul public croat HTV, in timp ce ziarul croat Jutarnji List a relatat ca sefa guvernului german, cancelarul Angela Merkel, a cerut guvernului de la Zagreb sa retina pentru o durata nedeterminata toti refugiatii care intra in Croatia, solicitare ce ar fi fost respinsa, transmite agentia EFE.

Circa 21.000 de migranti au patruns in Croatia incepand de miercuri, dupa ce Ungaria a inchis granita cu Serbia prin montarea unui gard de sarma ghimpata.

Dar autoritatile croate au recunoscut ca sunt depasite de acest aflux si s-au inteles in cele din urma cu cele ungare ca migrantii sa fie directionati nu doar catre Slovenia, ci si catre Ungaria. Prin urmare, in cursul zilei de sambata circa 2.000 de migranti au fost trimisi in mod organizat numai de la Tovarnik catre punctele de frontiera de la granita cu Ungaria, unde au fost preluati de autocare puse la dispozitie de guvernul de la Budapesta si transportati mai departe la frontiera cu Austria.

La punctele de frontiera dintre Croatia si Slovenia duminica dimineata circa 700 de migranti asteptau sa intre pe teritoriul sloven. Conform autoritatilor de la Ljubljana, pana in prezent peste 2.000 de migranti au trecut granita in Slovenia, circa jumatate dintre ei numai in ultimele 24 de ore, sute dintre acestia plecand deja mai departe in Austria.

Potrivit Crucii Rosii austriece, aproape 13.000 de migranti au patruns sambata pe teritoriul Austriei, cei mai multi dinspre Ungaria si ceilalti dinspre Slovenia, unii intrand apoi foarte repede in Germania ocolind punctele de frontiera.

Potrivit cotidianului croat Jutarnji List, cancelarul german Angela Merkel a avut vineri o convorbire telefonica cu premierul croat Zoran Milanovic si i-a cerut acestuia din urma ca refugiatii ce intra in Croatia sa fie retinuti pe teritoriul acestei tari pentru o durata nedeterminata.

Conform aceleiasi publicatii, seful executivului de la Zagreb a respins solicitarea, motivand ca Croatia nu poate retine oameni impotriva vointei lor. Aceasta informatie nu a fost deocamdata confirmata de alte surse.

VEZI SI: Angela Merkel a gafat impardonabil. Declarația care ar putea stârni controverse în Europa
7 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU