Mercenarii Wagner, REVOLTA față de generalii ruși după dezastrul de la Belogorovka

După ce forțele ucrainene au reușit să blocheze o tentativă a rușilor de a traversa un rău în estul țării pe un pod de pontoane și au reușit dintr-un „singur foc” să distrugă zeci de vehicule blindate și tancuri și să blocheze avansul rușilor în apropiere de Lisichansk, mercenarii Wagner au început să-și exprime public numulțumirea față de generalii ruși și de modul cum aceștia conduc războiul, chiar pe Telegram.

„Până când nu vom află numele „geniului militar” care a ghidat coloana cu provizii pe lângă râu și până când nu va răspunde pentru gafă comisă, nu va fi reforma în armata. Adversarii noștri poartă un „smart war” împotriva noastră, cu predicții și poziții calculate în avans, în timp ce noi ne ghidăm după hărți!”, scrie Yura Podoliak, mercenar Wagner, pe Telegram – ”Reverse side of the medal”

„Ofensivă în Donbass ne este îngreunată nu doar din cauza tehnicii și a lipsei de informații, ci și din cauza unor astfel de generali! Cum să nu îți amintești de tovarășul Stalin, care în ciuda greutăților din război, nu se temea să ia decizii radicale de personal! Din cauza acestor oameni, ne mobilizăm din ce în ce mai greu și chiar dacă ne vom mobiliza, riscăm ca un alt idiot cu căciulă de astrahan să ne distrugă blindatele și personalul pe lângă vreun sat rătăcit!’’, mai spune mercenarul.

Unii dintre generali sunt acuzați de trădare și de faptul că le pun viață în pericol, dând prea multe informațîi despre acțiunile lor! Fericiți că au scăpat cu viață, mercenarii îi acuză de prostie și amenință că dacă se apucă să posteze poze care să evidențieze prostia generalilor „o să obosească postacii de la tastatură, de la câte comentarii vor vrea să scrie!”

Referitor la evenimentele de lângă Belogorovka (Regiunea Donetsk), regretă și recunosc că artileria ucrainiană e mai eficace decât a lor, în principal din cauza greșelilor de organiare, nu neapărat „cauza vitejiei ucrainiene!”

Operațiunea de care vorbesc mercenarii Wagner a avut loc între 7 și 10 mai, lângă localitatea Bilohorivka de lângă răul Doneț, în apropiere de Lisichansk și Sievierodonețk, localități controlate de ucraineni și pe care acum rușii încearcă să le încercuiască și să le cucerească.

Armata Ucrainei ar fi reușit să depisteze din timp operațiunea rușilor de a monta un pod de pontoane pentru a trece răul cu toată tehnica grea și ar fi folosit focuri de artilerie și de aviație care i-au surprins pe ruși în același loc cu toate vehiculele militare.

În urma atacului au rămas zeci de vehicule distruse, unele căzute cu totul în apă, podul de pontoane făcut bucăți, precum și numeroase victime omenești. Avansul rușilor ar fi fost oprit atunci și acolo.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *