Medicul căruia i s-a INTERZIS să mai folosească rețelele sociale pentru că a pus sub semnul întrebării eficacitatea măștilor a câștigat dosarul de la Înalta Curte

Un medic din Marea Britanie căruia i s-a interzis utilizarea rețelelor sociale de către Consiliul General Medical pentru că a susținut că „măștile nu fac nimic” și-a câștigat cauza la Înalta Curte.

Dr. Samuel White a fost mustrat si interzis 18 luni de către GMC, după ce a postat un videoclip pe Instagram și Twitter în iunie, punând la îndoială eficacitatea măștilor pentru față.

În videoclip, White a spus de ce nu mai poate tolera să lucreze în rolurile sale anterioare din cauza „minciunilor” din jurul NHS și a răspunsului guvernului la pandemie, care au fost „atât de vaste” încât nu le-a mai putut „suplimenta”.

White a comis, de asemenea, păcatul suprem de a remarca că „măștile nu fac nimic” pentru a opri răspândirea COVID, în ciuda faptului că aceasta a fost opinia medicală consensuală la începutul pandemiei, înainte ca aceasta să se schimbe în mod misterios aproape peste noapte.

Medicul și-a exprimat și îngrijorarea cu privire la siguranța vaccinurilor și la fiabilitatea testelor COVID.

White și-a dus cazul împotriva GMC la Înalta Curte pe baza libertății sale de exprimare „pentru a se angaja în dezbateri și discuții medicale, științifice și politice”, a declarat avocatul lui White, Francis Hoar, la o audiere la Curțile Regale de Justiție.

Hoar a adăugat că opiniile lui White au fost „susținute de organisme mari de opinii științifice și medicale” și au fost „declarații de fapt și opinii despre intervenții farmaceutice și nefarmaceutice ca răspuns la pandemie”.

Alexis Hearnden de la GMC a susținut că opiniile lui White nu au fost doar dezinformări, ci au reprezentat un „risc” pentru public, deoarece nu se aliniază cu declarațiile oficiale.

Cu toate acestea, instanța i-a dat dreptate lui White, afirmând că tribunalul care ia interzis să vorbească a încălcat Legea privind drepturile omului din 1998.

Hotărârea a concluzionat că decizia tribunalului a fost „o eroare de drept și o direcție greșită clară”, ceea ce înseamnă că decizia a fost „clar greșită și nu poate rezista”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *