Medicul Flavia Groşan REVINE: ‘Mă confrunt cu nişte exacerbări cum nu am văzut de mult timp’

Medicul pneumolog Flavia Groşan, aflată în ultimele luni în centrul atenţiei după ce a denunţat schema de tratament din spitale pentru bolnavii de COVID-19, dezvăluie că bolnavii cu alte afecţiuni au avut mult de suferit în perioada pandemiei, din cauza accesului dificil la tratamente şi medici. În special persoanele cu astm au suferit o agravare a proriei condiţii. Flavia Groşan le oferă acestora şi câteva sfaturi.

„Buna dimineața,

Datorită viscolului care s-a abătut asupra mea in ultima vreme, am neglijat pagina profesională.

Prietenul meu Covid, incet, incet devine istorie. Si da, împreuna cu dumneavoastră am făcut istorie. Multumesc oameni frumoși pentru ca mi ati fost aproape. Singura mi ar fi fost greu.

Sper ca toata lumea este bine. Am observat ca unii dintre dumneavoastră v-ati gestionat foarte bine pneumonia. Cu mult curaj.

Eu am făcut atât cat m-a dus mintea, la fel, cu mult curaj. Este momentul bilanțului. Contabilizăm pierderile si de ce nu, succesele. Mai șlefuim pe unde au rămas urme.

Anul trecut, sub spaima Covidului, v-ati neglijat astmul. Ma confrunt cu niște exacerbari cum nu am văzut de mult timp. Câteva recomandări:

  1. Scoatem din debara medicația.

  2. Simptomaticii merg la medicul curant pentru evaluare.

  3. Învățam sa ne gestionam boala. Separam tratamentul acut de cel de control.

  4. Vai, faci dependentă la inhalatorii, o sa vi se spuna. Da, o sa faceți dependentă la fel ca si pentru medicația de diabet, hipertensiune, ischemie cardiaca, glanda si cate altele boli cronice. Exista boli cronice si in Pneumologie.

  5. Vai, faci boala de inima. Vai, nu faci nimic. Avem alternative.

  6. Mare grija. A se achiziționa camera de inhalare.

  7. Atentie la apocalipsa polenului.

Cu drag, Flavia

PS Aveți răbdare cu mine. Telefonul suna din secunda in secunda”, scrie Flavia Groşan, pe pagina de Facebook a cabinelului său, PneumoMed.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!