Medicul Alexandru Rafila a făcut cel mai cumplit anunț

Profesorul Alexandru Rafila trage un nou semnal de alarmă în legătură cu numărul crescut de cazuri zilnice. Acesta face un nou apel la populație să respecte măsurile impuse.

Alexandru Rafila a intervenit telefonic la Realitatea TV, acolo unde a vorbit despre creșterea cazurilor de coronavirus. În plus, acesta a făcut un nou apel la populație să respecte măsurile impuse de către autorități pentru că doar așa putem ajunge pe o pantă descendentă.

”Avem responsabilitate individuală, dacă lumea reîncepe să respecte recomandările medicilor, se poate inversa trendul acesta ascendent. Vorbim despre cele trei reguli simple: purtarea măștii, spălatul pe mâni, respectarea distanțării”, a declarat Alexandru Rafila.

”Măsuri punitive au fost discutate în diverse moduri, dar ele nu trebuie să fie motorul principal de respectare a regulilor, dar pot sa contribuie la respectarea lor”, a mai spus Rafila la Realitatea TV.

Numărul celor aflați la ATI a crescut
”Crește și numărul celor de la ATI, a crescut numărul cazurilor grave cu 50% în trei săptămâni.

Vreau să înțelegem că această creștere duce la ocuparea secțiilor de la Terapie Intensivă. Acumularea unui număr mare de cazuri face sa crească și numărul de la ATI, iar aceste secții tratează și alți pacienți”, atrage atenția profesorul.

Acesta a mai declarat că numărul cazurilor săptămânale o să ajungă, în curând, la 3.000.

”Este vorba de un trend consolidat superior, ne apropiem de 3.000 de cazuri pe săptămână, ceea ce înseamnă foarte, foarte mult, ne consolidează una din pozițiile de top din UE.

Ce s-ar întâmpla dacă în 2-3 luni s-ar îmbolnăvi jumătate din populație? Tot sistemul medical ar fi în incapacitate de tratare. Trebuie să evităm să ne îmbolnăvim”, afirmă profesorul.

Riscăm să primi interdicții în alte țări
”Când românii vor vedea că celelalte țări unde a scăzut numărul cazurilor vor pune piedici românilor să intre, poate reacționează. Sunt 10 tari din UE care fie cer testare, fie interzic românilor să intre, trebuie să ne dea serios de gândit”, precizează președintele Societății Române de Microbiologie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.