Medicul Adina Alberts, informații CONTROVERSATE: In Israel, NUMĂRUL DE INFECTĂRI a crescut dupa inceperea campaniei de vaccinare

Medicul Adina Alberts anunță că numărul infectărilor cu coronavirus a crescut în Israel, chiar după începerea campaniei de vaccinare cu serul produs de Pfizer BioNTech.

“Conform producătorilor vaccinului dezvoltat de Pfizer/BioNTech, bazat pe tehnologia ARNmesager, eficiența serului este de 65% la prima doză administrată, chiar și pentru noua tulpină Sars-Cov2. Cu toate acestea, datele statistice îi contrazic flagrant în țara care are cea mai mare rată de vaccinare din lume, Israel. Mai exact, ieri, când deja numărul vaccinărilor ajunseseră la 2 milioane în țara care are o populație de 9,2 milioane, s-a înregistrat cel mai mare număr al noilor cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus, 9997, iar rata de infectare la numărul de teste efectuate a fost, de asemenea, un record negativ, 7,6 %, conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății din Israel.

Culmea, în ciuda vaccinării pe scară largă, precum și a celei de-a treia etape de lock-down sever, rata de infectare din Israel crește. Mai mult, chiar și oficialii din Ministerul Sănătății din Israel par să recunoască, cu jumătate de gură, că eficiența vaccinului este una care devine îndoielnică, și recunosc că nu au datele necesare pentru a fi siguri că serul împiedică transmiterea virusului. „17% din noile cazuri severe de azi, adică 180 de cazuri (număr care depășește rezultatele înregistrate până acum, n. red.), au apărut chiar dacă persoanele au primit prima doză”, a spus Sharon Alroy-Preis, șefa departamentului de sănătate publică din Ministerul Sănătății, citată de presa israelită. “De altfel, oamenii trebuie să se protejeze în continuare chiar dacă, deja, au făcut și cea de-a doua doză și oricum, măsurile impuse de lock-down-ul din Israel nu vor fi ridicate prea curând, indiferent de numărul de vaccinați.” a mai precizat oficialul israelian.

”Nu am avut niciodată o asemenea situație (de infectare și raportare a cazurilor grave, n. red.)”, a mai precizat oficialul, îngrijorarea ei fiind legată de noua tulpină de coronavirus, cea britanică, care se răspândește cu repeziciune în ciuda măsurilor de izolare luate de Guvern. Vaccinarea în Israel a început pe 19 decembrie 2020.

#SanatateaTAPrioritateaMEA”, scrie Adina Alberts pe Facebook.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *