MEDICII AU SPUS ADEVĂRUL. SE MOARE SAU NU DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI?

Pandemia de coronavirus a stârnit numeroase reacții în spațiul public și au apărut foarte multe semne de întrebare legate de evoluția virusului, dar și legate de cât este el de letal. Specialiștii au dat verdictul: se moare cu sau de coronavirus?

Ligia Barbarii, șefa Laboratorului de Genetică de la Institutul de Medicină Legală a explicat cum stau, de fapt, lucrurile legate de infectarea cu COVID-19, dar a și vorbit despre cât de letal este virusul care a pus pe jar o lume întreagă. De asemenea, Ligia Barbarii a explicat și de ce anume nu se fac prea multe autopsii în România.

„Se fac autopsii, dar mai puțin din cauza contagiozității acestui agent patogen al virusului COVID-19. Se fac și din punct de vedere anatomopatologic. Anatomopatologii sunt cei care văd dacă se moare cu Covid sau de Covid. Eu nu am lucrat efectiv, dar din ce apare în literatură, plământul este unul dintre organele cele mai afectate. Fiecare pacient are sensibilitățile lui. Sunt pacienți care au murit prin hemoragii, alții au murit din cauza unor pneumonii virale” a spus aceasta.

Se moare sau nu din cauza infectării cu noul coronavirus?
De asemenea, Ligia Barbarii a vorbit și despre posibilitatea de a muri din cauza infectării cu COVID-19.

„Depinde în ce moment al afectării intervine infecția cu coronavirus. Dacă e un pacient care e într-un stadiu stadiu terminal al unei afecțiuni neoplazice, o suprainfecție cu coronavirus joacă un rol secundar, practic grăbește de la zile până la maximum o lună, două, un destin.

O persoană care are o comorbiditate de tipul unei hipertensiuni, un diabet sau o persoană care nu se știe cu comorbidități, COVID-19 poate să developeze aceste comorbidități. Adică dacă individul ar fi trăit 20-30 de ani bine mersi, cu o hipertensiune controlată, cu un tratament medical și cu un diabet controlat, se poate întâmpla ca pacientul să moară în urma unei infecții cu COVID. Deci în aceste cazuri se moare din cauza infecției de coronavirus”, a explicat medicul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *