fbpx
GENERAL

Medic român acuzat de o CRIMA cumplita în Ungaria. O istorie cutremuratoare

NDQwJmhhc2g9MzliNWQxYWY1NzgzMDc5ZGM1YjQxOTY4NjhiYzQyNzA.thumb

Dan S. medicul român care, în 2016, a intrat în casa unei familii din Nyíregyháza-Oros, Ungaria, și a împuşcat-o mortal pe fosta sa amantă, rănindu-l grav și pe soţul ei, în faţa gemenilor cuplului, de doar 7 ani, este judecat de Tribunalul General Nyíregyháza din Ungaria. Procesul său a început la 5 ani după comiterea cumplitei crime.

Dan S, un medic pneumolog din Oradea, a fost inculpat pentru omor calificat, din cercetări reieşind că bărbatul a ucis din gelozie.

În actul de acuzare, anchetatorii arată că bărbatul a cunoscut-o pe victima sa în 2012 şi a avut cu ea o relaţie amoroasă. Ulterior, cei doi s-au despărţit, dar Dan nu a acceptat acest lucru, continuând să-şi hărţuiască victima care, în 2015, şi-a angajat şi avocat, ca să-l reclame, după care a renunţat.

Cum nu a reuşit să o recucerească pe femeie, care a decis să rămână cu soţul ei, medicul orădean a ajuns să comită oribila crimă pe 31 august 2016, când s-a dus cu maşina la locuinţa celor doi, aşteptând ca aceştia să ajungă acasă, după care a intrat peste ei şi a tras. Femeia a murit pe loc. Viaţa soţului ei a fost salvată, însă a rămas cu o dizabilitate permanentă pe partea stângă a corpului.

Medic român acuzat de crimă în Ungaria: A împușcat-o pe fosta iubită și pe soțul ei

Ieri, Dan S. a depus mărturie în dosarul în care este acuzat de omor calificat în fața Tribunalului General Nyíregyháza, unde a fost prezent și R.L. soțul femeii ucise și pe care medicul român l-a împușcat în acea seară.

“Aș vrea să-mi cer scuze personal”, a spus medicul român, după ce bărbatul a spus că nici inculpatul și nici familia sa nu și-au cerut scuze pentru ceea ce s-a petrecut atunci.

„De neiertat“, a răspuns R.L., iar în sala de judecată și-a amintit evenimentele din acea zi fatidică.

Medicul român acuzat de crimă: „Acesta este singurul adevăr“

„Acesta este singurul adevăr“, a insistat medicul român care și-a recunoscut vinovăția, dar nu și faptul că a fost un act premeditat. Mărturia sa a dezvăluit că, atunci când s-au despărțit în august 2014, a căzut într-o depresie severă, având gânduri sinucigașe. „Am decis că cel mai bun mod de a face acest lucru era cu o armă și mi-am luat una”, a spus el, citează publicația szon.hu.

„Pe 30 august, am avut o noapte teribilă, cu un somn agitat, gânduri sinucigașe și aritmie cardiacă”, și-a amintit S.D., care s-a gândit că înainte de a se sinucide să o întrebe pentru ultima oară pe femeie dacă există cale de împăcare. Pe 31 august a plecat să o caute, luând arma cu el ca, în cazul în care ea spunea nu, sau refuza să vorbească cu el, să se sinucidă pe loc.

„I-am făcut semn să se oprească. M-a văzut, a încetinit, dar și-a continuat drumul“, a spus el. Când a ajuns la poartă i-a cerut să stea undeva să discute, dar ea a început să meargă spre casă. S.D, a urmat-o și când a ajuns pe treptele terasei, a scos pistolul, punându-l la tâmplă.

„Ar trebui să mă sinucid aici?“ – a întrebat el. “Fă-o, fă-o”, ar fi răspuns ea și a mers mai departe.

„S-a apropiat de fereastra holului și s-a uitat la mine. Apoi ușa de la sufragerie s-a deschis, iar eu m-am întors și, din reflex, am tras în direcția în care stătea ea. Am apăsat pe trăgaci, dar nu am făcut-o intenționat. Nu înțelegeam de ce am tras, eram încremenit acolo. Apoi ușa s-a deschis și am tras din nou automat. Nu am văzut ce se întâmpla în spatele ușii închise, doar i-am auzit căzând la pământ, am auzit copiii mergând repede și strigând, ceea ce m-a trezit din vis”, a relatat Dan S., care a spus că a fost acțiune reflexă.

Apoi s-a urcat în mașină și a plecat în România pentru a se sinucide și a fi îngropat acolo.

„Am simțit remușcări pentru că nu am îmbrățișat-o”, a mai spus bărbatul.

Întors în România, a mers la casa fratelui său, iar a doua zi a fost arestat.

Gemenii lor au rămas fără mamă: “Tati, nu muri”

„Aceasta este povestea adevărată”, a declarat S.D. la proces, care a mai spus că expertizele nu reflectă adevărul. „Am fost torturat foarte mult în închisoare. După opt luni, am reușit să ajung la un echilibru”, a spus el.

După mărturia medicului, soțul femeii decedate, R.L., a intrat în sala de judecată și a povestit versiunea lui, menținută de lungul anilor în proces: „Stătea la un metru distanță de mine. Nu am putut să spun nimic, lucrurile s-au întâmplat atât de repede. “O să te omor”, a spus el, și a tras, de două ori la rând. A tras un foc de armă fără țintă, am căzut și am așteptat ca el să-mi pună arma la cap și să apese pe trăgaci. Dar nu a făcut-o, era un laș”, a spus R.L.

Fiica lui a îngenuncheat lângă el, plângând și implorând. “Tati, nu muri”. De la el a aflat că soția lui murise. „Fiul meu l-a văzut plecând pe bicicletă. Acestea sunt faptele”, a declarat tatăl, care a rămas singur cu cei doi copii ai săi, rămânând de atunci paralizat pe partea stângă și pierzându-și locul de muncă.

„De atunci, copiii mei nu au mai putut rosti cuvântul “mamă”. Iar de Ziua Mamei mergem la cimitir. Nu se poate explica acest lucru, așa cum pierderea lor este de neînlocuit”, a spus tatăl, calificând gestul medicului drept impardonabil și spunând că este prima dată când acesta își cere scuze. Procesul a continuat cu audierea martorilor.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.