Medic epidemiolog de top cere CARANTINAREA Capitalei, Cîţu RESPINGE propunerea

Premierul demis Florin Cîţu nu vrea carantinarea Bucureştiului şi spune că alte măsuri pot preveni răspânirea coronavirusului.

Rata de infectare este într-o continuă creştere în Capitală.

În ultimele 24 de ore, incidenţa a ajuns la 15,42 la mia de locuitori, față de 15,1 cât era ieri, astfel că vorbim despre o incidenţă dublă faţă de acum două săptămâni.

Întrebat de presă dacă ia în calcul o măsură ca cea recomandată de un epidemiolog, de a carantina Capitala şi judeţul Ilfov pentru 14 zile, Florin Cîţu a negat.

„Nu, în acest moment nu luăm acestă măsură, dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului”, a replicat, joi, premierul demis Florin Cîţu.

Florin Cîţu: „Ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului”
Replica şefului Guvernului vine după ce preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie a cerut carantinarea Bucureştiului şi judeţului Ilfov pentru două săptămâni.

„Este un moment absolut critic şi trebuie să luăm măsuri.

Categoric trebuie ca în acest al 13-lea ceas, persoanele care nu s-au vaccinat să se vaccinze, pentru că sunt dovezi că cei care sunt încă nevaccinaţi riscă să dezvolte forme grave care să necesite spitalizări”, a declarat Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie.

Rata de infectare în București a ajuns la 15,4 la mia de locuitori
Rata de infectare în Capitală a depășit, joi, 15 la mia de locuitori.

Conform DSP București, rata de infectare a ajuns joi la 15,42 la mia de locuitori şi este cea mai mare incidență de la începutul pandemiei de coronavirus.

Luni, incidența a fost 14,2 la mie, marți – 14,71, iar miercuri – 15,1.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *