Medic celebru, avertisment pentru romani: Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult!

Directorul Institutului „Marius Nasta”, e Beatrice Mahler, a transmis marți un avertisment dur. Potrivit acesteia, mortalitatea va crește foarte mult în perioada următoare, dacă nu scade rata de infectare cu SARS CoV-2.

Beatrice Mahler a arătat că unitatea pe care o conduce este sufocată de numărul în creștere al bolnavilor de Covid 19, iar în contextul numărului mare de infectări, „decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”.

„Locurile din Secția COVID sunt ocupate în primele minute după externarea pacientului. Practic, acceptăm pacienți care știm că vor veni, solicitați de către DSP pentru internare cu stare gravă, pe locurile celor care urmează să fie externați. Este o situație care parcă ne sufocă de la o zi la alta, este un corset în care am intrat și nu mai găsim soluții. În Secția COVD lucrurile sunt extrem de delicate, noi am mărit capacitatea și cu toate acestea nu știm de unde o să găsim locuri pentru pacienți care vin peste noapte”, a declarat Beatrice Mahler, la Digi24.

Mahler are un avertisment dur pentru români.

„Este o transmitere comunitare intensă. Suntem loviți din multe direcții și este un moment greu, dificil, în acest moment nu văd să meargă într-o direcție pozitivă, favorabilă pentru pacienții noștri. Vom avea niște cifre de mortalitate extrem de mari pentru această lună și, dacă lucrurile continuă în această direcție, decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, a precizat Beatrice Mahler.

Despre o revenire la normalitate se poate vorbi la jumătatea anului viitor, în condițiile în care campania de vaccinare a populației ar începe peste câteva luni, a mai spus Mahler.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *