Matteo Salvini va fi judecat pentru că nu a permis debarcarea migranţilor

CAZ REVOLTATOR IN ITALIA: FOSTUL MINISTRU DE INTERNE – JUDECAT PENTRU CA ESTE PATRIOT SI A APARAT ITALIA DE PERICOLUL MIGRANTILOR

Senatul de la Roma i-a ridicat miercuri imunitatea liderului partidului italian de extremă-dreapta Liga, Matteo Salvini, care va fi judecat pentru că nu a permis debarcarea migranţilor de pe o navă pe vremea când era ministru de interne, relatează Agerpres.

Un tribunal din Catania l-a pus sub acuzare pe Salvini pentru abuz de putere şi sechestrare de persoane, întrucât a blocat anul trecut, timp de mai multe zile, 116 migranţi aflaţi la bordul unei nave a Gărzii de Coastă italiene. Salvini a motivat că aşteaptă un acord cu alte state ale Uniunii Europene care să preia acest grup de migranţi înainte de a permite debarcarea lor în Italia. El riscă pentru aceasta 15 ani de închisoare.

„Nu voi merge în acea sală de tribunal pentru a mă apăra, voi merge să revendic cu mândrie ceea ce am făcut”, a spus Salvini miercuri în timpul dezbaterii în Senat, reafirmând că „datoria” sa ca ministru de interne era să apere graniţele Italiei. „Adversarii trebuie învinşi la urne, nu în tribunale”, a mai spus Salvini, îndepărtat de la putere după ce formaţiunea Mişcarea 5 Stele, care a fost partenerul Ligii în precedentul guvern, a format o altă coaliţie cu Partidul Democrat, de stânga.

După ce s-a remarcat prin măsurile împotriva migraţiei ilegale şi a intrat în conflict cu Bruxelles-ul pe această temă şi pe chestiuni economice, Matteo Salvini a rămas un politician foarte popular în Italia şi aspiră să revină la putere. Dar această inculpare şi o posibilă condamnare i-ar putea compromite parcursul politic.

LASA UN COMENTARIU