Matteo Salvini va fi judecat pentru că nu a permis debarcarea migranţilor

CAZ REVOLTATOR IN ITALIA: FOSTUL MINISTRU DE INTERNE – JUDECAT PENTRU CA ESTE PATRIOT SI A APARAT ITALIA DE PERICOLUL MIGRANTILOR

Senatul de la Roma i-a ridicat miercuri imunitatea liderului partidului italian de extremă-dreapta Liga, Matteo Salvini, care va fi judecat pentru că nu a permis debarcarea migranţilor de pe o navă pe vremea când era ministru de interne, relatează Agerpres.

Un tribunal din Catania l-a pus sub acuzare pe Salvini pentru abuz de putere şi sechestrare de persoane, întrucât a blocat anul trecut, timp de mai multe zile, 116 migranţi aflaţi la bordul unei nave a Gărzii de Coastă italiene. Salvini a motivat că aşteaptă un acord cu alte state ale Uniunii Europene care să preia acest grup de migranţi înainte de a permite debarcarea lor în Italia. El riscă pentru aceasta 15 ani de închisoare.

„Nu voi merge în acea sală de tribunal pentru a mă apăra, voi merge să revendic cu mândrie ceea ce am făcut”, a spus Salvini miercuri în timpul dezbaterii în Senat, reafirmând că „datoria” sa ca ministru de interne era să apere graniţele Italiei. „Adversarii trebuie învinşi la urne, nu în tribunale”, a mai spus Salvini, îndepărtat de la putere după ce formaţiunea Mişcarea 5 Stele, care a fost partenerul Ligii în precedentul guvern, a format o altă coaliţie cu Partidul Democrat, de stânga.

După ce s-a remarcat prin măsurile împotriva migraţiei ilegale şi a intrat în conflict cu Bruxelles-ul pe această temă şi pe chestiuni economice, Matteo Salvini a rămas un politician foarte popular în Italia şi aspiră să revină la putere. Dar această inculpare şi o posibilă condamnare i-ar putea compromite parcursul politic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. Sa va iau natia in pula de ratati frustrati si abuzati de unchi cand erau mici. Voi nu stiti ce e ala nationalism nici daca va plezneste mihai viteazu peste fata cu el ba fatalai jegosi ce sunteti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.