Matteo Salvini, atacat pe stradă de o femeie de culoare!

Fotul ministru de Interne din Italia, Matteo Salvini, cunoscut pentru linia sa dură împotriva imigrației, a fost atacat de o tânără care i-a smuls rozariul de la gât.

Liderul opoziției din Italia, Matteo Salvini, a fost atacat de o femeie în timpul unui miting de la Pontassieve, în regiunea Toscanei, miercuri.

Matteo Salvini, liderul partidului italian de dreapta Liga, a fost atacat miercuri în Toscana de o tânără femeie de culoare, care i-a smuls un nasture de la cămaşă şi rozariul pe care îl purta la gât, anunţă mass-media locale.

Salvini, al cărui partid se opune puternic imigranţilor şi care şi-a construit succesul electoral pe acest subiect, a fost împins de tânăra originară din Congo, înainte ca serviciul de pază şi poliţia să intervină.

Liderul Ligii a fost afla în Toscana pentru campania electorală când a fost bruscat de femeie

Salvini a comentat dur gestul de a-i smulge rozariul, raportând totuși că o altă doamnă a vrut să-i ofere o cafea pentru a-și cere scuze pentru comportamentul agresorului: „Toată lumea poate avea idei politice diferite, religioase diferite, dar violența nu este de acceptat. Îmi cumpăr cămașa la loc, dar ruperea unui rozariu de la gât pe care mi l-a dăruit un preot este ceva care nu-i acceptat nici în cer, nici pe pământ, iar acea persoană ar trebui să fie ruşinată”.

Ruşine, fără violenţă!

Potrivit prefecturii poliţiei din Pontassieve, unde Matteo Salvini se afla în cadrul campaniei electorale pentru alegerile regionale din 20 şi 21 septembrie, gestul tinerei nu ar fi fost unul premeditat, informează agenţia Ansa. Când se întorcea de la muncă, ea s-a pomenit în mijlocul unui grup de susţinători ai lui Salvini şi ar fi profitat de aceasta pentru a-l împinge, potrivit aceleiaşi surse, care informează despre starea psihologică alterată a tinerei.

Liderul partidului Liga se afla în Toscana în cadrul campaniei sale electorale pentru alegerile în urma cărora dreapta va încerca să cucerească Toscana, regiune considerată de decenii bastion al stângii, dar unde cei doi candidaţi se află la egalitate în cele mai recente sondaje de opinie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *