fbpx
Filme Online Subtitrate

Matei Negrescu, o ispită supremă în Lasă-mă, îmi place! Camera 609. „Mă regăsesc în Victor destul de mult”. EXCLUSIV

Matei Negrescu îi dă viață lui Victor în serialul „Lasă-mă, îmi place! Camera 609”

Matei Negrescu are 34 de ani, este model, actor, regizor și scenarist. Absolvent al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, Matei şi-a îndreptat atenţia spre marea lui pasiune, filmul, astfel că în 2013 a absolvit cursurile de actorie cu James Longshore şi Bianca Mina (scenarista „Lia – Soţia soţului meu”, „Lasă-mă, îmi place! Camera 609” sau „Adela”), iar în paralel s-a pregătit şi cu Dorotheea Petre şi a absolvit şi Şcoala de Duminică din cadrul UNATC.

Matei Negrescu este ispita supremă de la „Insula Iubirii”, sezonul 7. Acesta a mai participat în două sezoane anterioare ale emisiunii de la Antena 1, tot ca ispită, și a reușit de fiecare dată să facă furori în rândul concurentelor.

Între timp, face parte și din disitribuția serialului „Lasă-mă, îmi place! Camera 609”, care va începe pe 25 august la Antena 1. La fel ca și partenera sa din serial, Anda Sârbei, Matei Negrescu este la primul său rol principal într-o astfel de producție. El în interpretează pe Victor, un tânăr dintr-o familie înstărită care este prins în mijlocul disputei pentru o moștenire.

Mai multe detalii, în cele ce urmează…

Prespun că pe Anda Sârbei, partenera ta din serial, ai cunoscut-o la casting-ul pentru acest serial. Sau ați mai lucrat împreună și înainte de acest proiect?

Chiar aşa este, la casting ne-am cunoscut. Atunci nu am apucat să schimbăm prea multe vorbe, dar de la bun început Anda mi-a lăsat impresia unei actriţe nu doar talentate, ci şi foarte dedicate.

Cum a decurs prima voastră scenă?

Cred că avem chimie şi asta ajută foarte mult. Încă de la repetiţii simţeam că Anda e perfectă în rolul Evei. Și că trebuie cumva să mă ridic la nivelul ei ca să „funcţionăm” pe ecran şi să fim cât mai credibili. Cu ea am repetat cele mai multe scene şi au fost câteva foarte tensionate ce trebuiau să ajungă la un anumit nivel de intensitate, însă e greu de spus care şi/sau cum a fost prima-prima. Îmi aduc aminte primele cele mai interesante, pentru că sunt destul de multe. Abia aştept să le văd montate în forma finală când apare serialul.

Crezi că prima întâlnire dintre Eva și Victor – personajele voastre – este des întâlnită în viața reală? Tu ai trecut printr-o astfel de situație?

Până la urmă este vorba de o poveste cu personaje pe care le-am întâlni în viaţa reală, dar care trec prin nişte întâmplări şi situaţii destul de extreme. De aici se şi naşte comedia. Dacă mi s-ar fi întâmplat în viaţa reală doar jumătate din ce i se întâmplă lui Victor în serial, cred că aş fi avut nevoie de un psihiatru. Dacă nu chiar de un preot.  

Cât de mult te regăsești în personajul tău? Și câte dintre situațiile de până acum, din scenariu, nu le-ai trăit niciodată?

Mă regăsesc în Victor destul de mult. Bineînţeles că sunt şi mici diferenţe. Cu toate astea, mi-e uşor să-i găsesc acele defecte de care are atâta nevoie un protagonist ce în esenţă se prezintă ca fiind „băiat bun”. Totul e acolo deja, în text şi subtext. Și îmi face nespusă plăcere să interpretez acele caracteristici pe care în mod normal ne-am dori să le ascundem în viaţa reală. Cât despre situaţii, în afară de a mă îndrăgosti la prima vedere, nu pot să zic că împărtăşim aceleaşi experienţe.

Care este rutina ta la filmări? Repeți mult înainte?

Am avut o perioadă extinsă de repetiţii înainte să începem filmările. Dar odată ce am filmat episoadele repetate şi ne-am „intrat” şi noi în roluri nu mai petrecem atât de mult timp repetând.

Ai avut multe roluri în engleză, până acum. Plecând de la proiectul tău de acum, serialul de la Antena 1, comedia se joacă mai ușor în limba română față de limba lui Shakespeare? Dincolo de bogăția vocabularului mioritic…

N-aş zice că se joacă mai uşor, sincer, dar cu siguranţă este o abilitate dobândită. Probabil pentru că am urmărit atâtea seriale de comedie sau comedii de lungmetraj în limba engleză, mi-era cumva mai uşor să înţeleg ritmul comediei sau să-i intuiesc „muzica” jucând în engleză. Bariera mea în interpretare, în română, cel puţin, venea din impresia constantă ca nu era nimic natural când începeam să spun replici, mai ales în cazul primei replici. Cu timpul, m-am mai relaxat. Dar iniţial ceea ce nu simţeam neapărat în cazul unei interpretări în engleză, îmi „suna” mult mai fals în română.

anda-sarbei-3-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

În același timp, ești prezent pe micul ecran și în roul de ispită supremă la „Insula iubirii”. Cum ai trăit acest sezon față de precedentele?

La fel cum îmi place să interpretez prin Victor anumite defecte care, mă gândesc, ar trebui să umanizeze personajul şi să-l aducă mai aproape de privitor, şi la ediţia asta de “Insula Iubirii” mi-a plăcut să mă expun un pic într-o altă lumină. Mi-am asumat riscul de a-mi scoate filtrul, într-un soi de experiment cu mine mai mult. În căutarea unui răspuns pentru întrebarea: cam cât de mult pot să-mi permit să fiu eu însumi în genul ăsta de context (i.e. reality) şi cum va fi perceput acest sine faţă de variantele mele din sezoanele trecute?

De vacanță ai avut parte în vara aceasta? Pe unde ai hoinărit?

Script supervisorul serialului, practic persoana care are grijă de toate detaliile de racord, adică cea care asigură o continuitate între duble pentru o experienţă mai puţin chinuitoare la montaj, mi-a explicat foarte clar că dacă mă bronzez în vacanţă imi va „tăia capul” (râde) (Bună, Cristina!). Îţi dai seama ce discrepanţe ar fi apărut, în condiţiile în care noi filmăm non-cronologic? Aş fi putut pleca la birou palid numai ca să mă întorc acasă în aceeaşi zi ca şi cum aş fi petrecut 2 săptămâni pe mare. Prin urmare, am ales să merg într-un loc tare frumos şi friguros – Amsterdam!

În ce alte proiecte mai ești implicat? Dincolo de filmările pentru „Camera 609”…

Din fericire, am reuşit să termin post-producţia pentru filmul meu de debut, intitulat „Kickstarter” şi deocamdată mă gândesc la diverse strategii de lansare. Obiectivul este obţinerea finanţării necesare pentru transformarea „pilotului” într-o mini-serie sau un lungmetraj.

Și dacă tot am revenit la titlul serialului… care este cel mai important număr din viața ta în acest moment? Și de ce?

11! Nu numai pentru că sunt născut pe 11.11, cu o cifră a destinului 1 (număr maestru în numerologie), dar ora 11:11 are o semnificaţie aparte pentru mine. Este o poartă către altă lume, o lume spirituală, subtilă, şi o invitaţie către manifestare. Cam cum e şi filmul meu. Și, totodată, profit de ocazie să aduc în atenţia dumneavoastră alte numere, astfel, 25.08, 20:30, mare premieră mare, comedia romantică “Lasă-mă, îmi place! Camera 609”, pe Antena 1.

Foto: Instagram

Citește și:

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.