Măsuri imediate ale Guvernului privind PENSIILE. Schimbări importante anunțate de ministrul Muncii


România se află în plină pandemie de coronavirus. Avem peste 1000 de români infectați și zeci de decese. În plină criză, Guvernul vine cu vești importante pentru milioane de oameni. Sunt măsuri imediate, dar și schimbări importante anunțate de către ministerul Muncii.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, face anunțuri extrem de așteptate pentru milioane de români. Pensiile acestora sunt în prim plan.

Violeta Alexandru a anunţat că pensionarii nu vor mai avea popriri pe pensii pe durata perioadei de criză. „Am suspendat procedurile de executare silită pentru pensionarii care se aflau în această situaţie, ne vom regla după criză.

Acum nu se mai fac! Este vorba despre diferite debite, creanţe pentru impozite, datorii neplătite sau erori de calcul care trebuie reglate, dar asta se va întâmpla cu înţelegere deplină faţă de pensionari şi exclusiv după perioada de criză.”, a declarat Violeta Alexandru, conform Digi24.

Dar asta nu e tot. Ministrul spune că nu vor fi probleme cu distribuirea pensiilor. „Pensiile vor veni la timp şi pe perioada de criză, am observat că mulţi oameni au luat decizia de a muta pensia pe card. Sunt în contact permanent cu directorul Poştei Române, nu vor fi întârzieri”, a mai spus ministrul.

„Vom încerca să ajungem cât mai repede cu banii la pensionari, astfel încât toată lumea să aibă banii înante de sărbătorile pascale. Nu pot promite, dar vom încerca asta. Încercăm să le facem o surpriză pensionarilor. Calendarul normal este 1-15 aprilie. Banii vor fi în plic şi fac un apel la pensionari să păstreze o distanţă pentru a se evita orice fel de contact între poştaşi şi oameni”, a declarat, la rândul său, directorul Poştei Române, Horia Grigorescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.