MĂSURI DURE pentru ROMÂNII din Spania CARE AU PRIMIT PÂNĂ ACUM AJUTOARE SOCIALE

(FILES) A file photo taken on January 22, 2009 shows people waiting in line for the opening of a government job center in Madrid. The Spanish labor ministry announced on February 3, 2009 that the number of people out of work in Spain rose 6.35 percent to 3,327,000 in January 2009 compared with December 2008, the highest level for 12 years. By the end of January there were 3,327,801 unemployed workers in Spain. AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES

Romanii care au muncit în Spania și nu au anunțat autoritățile au de returnat sume imense și riscă sechestru pe bunuri.

Comunitățile de români din Spania primesc o nouă lovitură de la statul spaniol, care a început o campanie fiscală drastică de verificare și sancționare a tuturor celor care au beneficiat de ajutoare sociale sau șomaj și au părăsit țara, fără ca să aducă acest lucru la cunosțiința organelor abilitate să înregistreze acest fapt.

Românii care au locuit și au muncit în Spania vor trebui să returneze integral sumele de bani acolo unde au existat ajutoare sociale și perioade plătite de către statul spaniol, din cauză că nu au anunțat în timp util oficialitățile că au părăsit ţara. Măsurile financiare dure, survin în urma fraudării cu milioane de euro a sistemului asigurărilor sociale de către cetățenii străini, printre care și cei români, care au locuit în orașele din Spania și nu au respectat prevederile legale interne.

Potrivit legislației spaniole actuale toate persoanele care au muncit și au intrat în șomaj sau au beneficiat de forme de ajutor temporar sau contracte sezoniere vor fi obligați să returneze sumele de bani obținute. Aceste prevederi au fost impuse datorită faptului că foarte multe persoane care muncesc sau au muncit în Spania, au părăsit temporar sau definitiv teritoriul ţării fără a solicita din partea autorităților iberice, autorizația legală și oficială de părăsire a Spaniei. Prin aceste sancțiuni, Fiscul spaniol, încearcă să recupereze sumele de bani care au devalizat sistemul social al sigurărilor de sănătate.

Un alt motiv pentru care autoritățile iberice au luat aceaste hotărâri este acela că foarte mulți români au părăsit Spania pentru a lucra în alte țări, încasând concomitent ajutoarele sociale și șomajul din partea statului. Daniel Tecu președintele FADERE consideră că au existat cazuri când unii români au părăsit ţara pentru un deces în familie și nu au anunțat autoritățile spaniole. Când s-au întors li s-au cerut banii obținuți înapoi. Este și cazul românului Marius Pisa care a lipsit o lună din Spania și când a revenit a fost pus să plătească 11.000 de euro.

În prezent în Spania sunt peste 80.000 de români care trăiesc din aceste forme de ajutor și în cazul în care vor fi descoperiți și nu vor avea cum să returneze banii, vor fi executați silit și li se va pune sechestru pe bunurile dobândite.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

2 comentarii

  1. nicu-moldovan

    aceasta lege ,este in vigoare de mai multi ani. daca iei ajutor social sau somaj,nu ai voie sa parasesti spania fara acordil INAEM-ului. esti obligat sa te prezinti la semnat din 3 in 3 luni,iar in caz ca nu semnezi la timp,pierzi ajutorul pe luna in curs…daca semnezi cu intirziere. speriati lupul,cu pielea mielului. nu e dracul,chiar asa de negru,stati linistiti. eu personal,m-am dus la semnat dupa o sapt. si nu am patit nimic,doar ca m-i s-a aminat data semnaturii ,cu o sapt.

Lasa un comentariu