Masoneria din România are un nou Mare Maestru. „Masoneria din România îi elimină pe impostori”

„Masoneria din România îi elimină pe impostori”, anunţă Marea Lojă Naţională din România.
Masonii din Marea Lojă Naţională din România, reuniţi sâmbătă într-un Convent extraordinar, şi-au ales, „în mod statutar” noua conducere, „eliminându-i pe impostori”.

„Prea Respectabilul Frate George Ivaşcu”, fost ministru al Culturii şi Identităţii Naţionale, cunoscut actor şi manager de teatru, noul Mare Maestru al Masoneriei din România.
La un an de la declanşarea unei crize fără precedent în organizaţie, masonii din Marea Lojă Naţională din România s-au reunit sâmbătă într-un Convent extraordinar şi l-au ales pe noul Mare Maestru, „Prea Respectabilul Frate George Ivaşcu”, fost ministru al Culturii şi Identităţii Naţionale, cunoscut actor şi manager de teatru.

Sâmbătă, 17 Aprilie 2021, Marea Lojă Naţională din România (M.L.N.R) s-a reunit într-un Convent extraordinar, care datorită restricţiilor sanitare, a avut loc online. Potrivit comunicatului transmis de către Secretariatul organizaţiei, au fost reprezentaţi statutar 4.354 de Maeştri Masoni din 237 de Loji de pe întreg cuprinsul României de către 414 delegaţi şi 20 de membri ai Marelui Consiliu, în prezenţa a 1.676 de Maeştri Masoni.

Secretariatul organizaţiei transmite că „masonii din România şi-au ales în mod statutar noua conducere, lăsând în urmă grupul „de lucru” coagulat în jurul fostului lider”.

Deşi este vorba de un eveniment intern, M.L.N.R. este „regulară şi recunoscută”, adică funcţionează după vechile legi ale masoneriei, fiind acceptată ca atare pe plan mondial, transmite Secretariatul organizaţiei.

În mesajul adresat „Fraţilor care participă la Conventul Naţional Extraordinar din 17 Aprilie 2021”, Thomas W. Jackson, Preşedintele de Onoare Fondator al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Regulare, a exprimat atitudinea Masoneriei Universale asupra legitimităţii evenimentului: „Sunt foarte întristat de această schismă care s-a petrecut în Masoneria din România. O privesc aproape ca pe un eşec personal. Mă bucur, însă, că această separare nu a avut ca rezultat crearea unei alte Mari Loji.”

Un membru marcant al organizaţiei traduce acest mesaj în „termeni profani”: „Mesajul este foarte clar. Domnul „Preşedinte Prof. Univ. Dr. dr.” Bălănescu Radu Ninel nu mai reprezintă organizaţia masonică Regulară şi Recunoscută Marea Lojă Naţională din România. Domnia sa a fost demis statutar din organizaţia masonică Marea Lojă Naţională din România încă din 17 octombrie 2020 ”.

Sursa: alephnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!