Mascarada momentului. Cine a organizat „scandalul catuselor” dela hipermarket

Tot scandalul cu refuzul termoscanării de la intrarea în unitatea Kaufland Ferentari, s-a dovedit a fi doar o scenă regizată de adepții lui Gregorian Bivolaru din MISA. Se pare că totul a fost făcut doar pentru a capta atenția publicului asupra lor.

Personajele sunt: Doru Ștefanache, expert TS, Sorina Ștefanache, jurnalist și Tiberiu Galambos, reprezentant al Asociației Civică Dreptatea.

După ce au venit împreună, în parcarea magazinului cei patru se despart și fiecare își preia rolul. În imagini se poate observa cum primul ajuns la fața locului este operatorul care va filma întreg scandalul. Montajul va fi postat de George Adamescu.

Un bărbat a fost încătușat de polițiști, pe motiv că ar fi refuzat să i se ia temperatura la intrarea într-un Kaufland din cartierul Ferentari, se arată într-un clip video de pe Youtube.

Scandalul, regizat!
Reprezentanții hipermarketului susțin că scandalul a fost regizat pentru că, în imaginile surprinse de camerele de supraveghere, se observă un complice care filmează incidentul cu un aparat profesional, conform Antena3.

„Incidentul a avut loc acum doua zile si a fost regizat, cu scopul de a crea senzational, cele doua persoane purtand microfon si fiind insotite de un cameraman profesionist. Va confirmam ca agentii de paza au respectat procedurile, ce includ contactarea autoritatilor competente pentru gestionarea cazurilor de agresivitate si nerespectare a legii. Indemnam clientii sa respecte masurile de protectie la cumparaturi, sa isi pastreze calmul si sa puna sanatatea lor si a celorlalti pe primul loc. Facem toate eforturile pentru a preveni raspandirea virusului si suntem in permanent contact cu autoritatile”, poziția oficiala a hipermarketului.

Cine e de fapt Tiberiu Galaboș
Tiberiu Galamboș are o asociație pe care o găsim chiar pe site-ul Camerei Deputaților, e vorba despre ONG-ul Asociația Civică Dreptate.

De asemenea, numele lui este legat de Gregorian Bivolaru și Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut( MISA). Galamboș ar fi fost instructor și cursant MISA, care ar fi organizat chiar Săptămâba Arhanghelilor în 2009.

otodată fiica lui Izabella Galamboș fusese colegă de liceu cu Maria Harhata, fata despre care se spusese că a fugit de acasă la MISA.

El se dezice de orice implicare în incident și susține că nu are nicio legătură cu ceea ce s-a petrecut. Mai mult, acesta a declarat că doar a încercat să aplaneze situația.
”Am cerut ca din conducerea Kaufland să vină cineva să avem o discuție pe tema respectivă. Vrem să vă arătăm și noi legea că hotărârea de guvern nu ne obligă să fim termoscanați la intrarea în magazin.

E abusrd! Pentru ce să iei temperatură? Nu e niciun indiciu că ești bolnav. S-au venit trupe de la pază și ordine, s-au încins discuțiile. A venit un domn mai înalt și a zis că nu dorește să fie termoscanat, au sărit pe el. De acolo a pornit, notează Antena3.

Au chemat apoi să vină poliția pentru acel om, apoi i-a luat pe oamenii ăștia S-a format așa un curent de opinie. S-a făcut proces verbal. Am discutat și eu cu poliția. Am primit o avertizare. Am întrebat de ce? Eu am vrut doar să aplanez discuția”, a declarat Tiberiu Galamboș, reprezentantul Asociației Civică Dreptatea.

LASA UN COMENTARIU