“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Masacru la Kabul. Peste 100 de morți și 150 de răniți. Biden amenință: „Îi vom vâna”

kabul aeroport 1

Dublul atac sinucigaș din apropierea aeroportului din Kabul, capitala Afganistanului, a provocat un adevărat masacru.

UPDATE 27: Peste 100 de persoane au murit, joi, în urma atacurilor teroriste din Kabul, potrivit Wall Street Journal. Printre cei decedați se numără 13 militari americani și cel puțin 90 de civili afgani. Peste 150 de persoane au fost rănite. Autoritățile estimează o creștere a bilanțului morților și victimelor.

UPDATE 26: Numărul morților din Kabul este de aproximativ 90. Peste 150 de persoane au suferit răni grave.

UPDATE 25: Noile cifre indică 13 militari americani decedați în urma atacurilor din Kabul. Numărul soldaților vătămați în urma exploziilor se ridică la 18.

„Acești eroi căzuți la datorie au răspuns chemării de a se deplasa chiar în mijlocul pericolului pentru a-i ajuta pe alții. Suntem mândri de serviciul lor și profund întristați de pierderea lor. În timp ce îi plângem, îi păstrăm în suflet, de asemenea, și pe cei care sunt încă acolo, protejând americanii și partenerii noștri afgani.

Pușcașii noștri marini vor continua misiunea, ducând mai departe moștenirea Corpului nostru de a fi mereu gata să facă față provocărilor fiecărei sarcini extraordinare pe care națiunea noastră le-o solicită”, a declarat generalul David Berger, comandantul Corpului Pușcașilor Marini.

În total, bilanțul indică peste 70 de persoane decedate și minimum 140 de victime care suferă răni grave.

UPDATE 24: Republicanii cer demisia președintelui SUA, Joe Biden

Casa Albă a emis un comunicat prin care transmite că „nu este o zi pentru politică”, în contextul în care republicanii au solicitat demisia șefului SUA în urma atacurilor teroriste din capitala Afganistanului.

„Ne așteptăm ca orice american, votat sau nu, să fie alături de noi în angajamentul de a-i urmări, lupta și ucide pe acești teroriști, oriunde ar trăi. Și ne așteptăm să onoreze memoria membrilor serviciului. Pentru asta este această zi”, a transmis Casa Albă.

UPDATE 23: Mulțimi uriașe de oameni, blocate la granița cu Pakistanul

Mulțimi uriașe de oameni care fug de regimul taliban s-au adunat la granița Afganistanului cu Pakistanul, însă autoritățile de la granița vestică cu Iranul nu au emis niciun raport în acest sens.

Iranul și-a închis punctele de trecere a frontierei începând cu data de 16 august, cu excepția a două dintre acestea, folosite pentru comerț, în ciuda apelului lansat de agenția ONU de a le deschide pentru refugiați, având în vedere urgența umanitară din Afganistan.

„Deocamdată nu a existat niciun aflux de refugiați în Iran”, a declarat pentru BBC o purtătoare de cuvânt a ONU.

„Estimăm că aproximativ 7.000 de afgani au sosit recent în Iran din iunie – deși numărul este probabil mult mai mare, având în vedere că majoritatea trec folosind puncte de frontieră informale”, a mai spus aceasta.

ULTIMUL BILANȚ: peste 70 de persoane decedate, dintre care 12 au fost militari americani (11 marini, 1 medic militar); peste 140 de răniți (printre care 15 militari americani) – majoritatea se află în stare gravă.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.