Mărturiile unor oameni terorizaţi de TIGANI pentru ca au refuzat sa-si vanda casele

carpaci

O sentinţă a magistraţilor din Timişoara scoate la iveală chinul trăit de mai multe familii de timişoreni a căror singură vină este că deţin apartamente într-o clădire pe care a pus ochii Trifu Cârpaci, liderul unui clan de romi. Oamenii au povestit cum au fost ameninţaţi şi inundaţi pentru a-i vinde romului la preţ de nimic. Cârpaci a fost condamnat la doi ani şi şase luni cu suspendare.

O hotărâre judecătorească emisă de Judecătoria Timişoara şi menţinută de Curtea de Apel Timişoara confirmă o situaţie trăită de foarte mulţi timişoreni fără ca să se ia măsuri concrete: teroarea imobiliară a clanurilor de romi. Cel care a ajuns să dea socoteală în faţa magistraţilor este Trifu Cârpaci, liderul unui clan de romi din Timişoara, care a pus ochii pe o clădire cu 12 apartamente de pe strada 16 Decembrie din Timişoara. Ajuns iniţial proprietar pe patru apartamente, Cârpaci a reuşit să mai convingă patru proprietari să îi vândă. Patru dintre proprietarii apartamentelor necumpărate de Cârpaci au refuzat, însă, să îi vândă baştanului şi de aici a început coşmarul.

VEZI SI: SCANDALOS: Fiica de viceprimar lovita pe trecerea de pietoni de o masina condusa de un TIGAN de 13 ANI din clanul Cârpaci

Oamenii au fost ameninţaţi, iar după ce a văzut că ameninţările nu ţin, Trifu Cârpaci a trecut la fapte şi i-a inundat pe vecini, aducându-le stricăciuni importante. Acuzat de distrugere, Cârpaci a fost scos basma curată de procurori care au constatat că „nu există latura subiectivă a infracţiunii”. Baştanul a continuat să îşi facă de cap, iar într-un final a fost trimis în judecată pentru mai multe fapte de şantaj.

În cadrul procesului, victimele lui Cârpaci au depus mărturii cutremurătoare despre modul în care erau ameninţate doar pentru că refuzau să îi vândă lui Trifu Cârpaci. Una dintre victime a declarat că „în urma refuzului său de a-şi vinde apartamentul, inculpatul devenea agresiv verbal, o înjura şi îi spunea că până la urmă o va determina să-i vândă apartamentul, spunându-i că „asta-i casă ţigănească şi doar eu o voi cumpăra”. Potrivit aceleiaşi surse, victima era ameninţată de baştan, care îi spunea că îi va pune fecale pe uşă şi îi va pune şi pe membrii familiei să îşi satisfacă nevoile fiziologice în faţa uşii. Mai mult decât atât, victima a declarat că la un moment dat, Trifu Cârpaci a mers la ea la serviciu şi i-a spus: „nu ţi-e frică că o să-ţi cadă o cărămidă în cap când vii acasă?”.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

VEZI SI: Cum a reuşit un pensionar să-l înfunde pe Cârpaci, baştanul Mafiei Imobiliare TIGANESTI din Timişoara, care a scos în stradă medicii şi pacienţii din Spitalul de Copii

Teroarea instituită de Trifu Cârpaci a fost confirmată de mai multe părţi vătămate, cât şi de martorii din dosar care au susţinut la unison faptele comise de Cârpaci. Spre exemplu, o martoră din dosar chiar a declarat că în 2007 a primit de la un italian, pentru apartament, un preţ de două ori mai mare decât cel oferit de Cârpaci, dar tranzacţia a picat pentru că italianul s-a speriat în momentul în care a venit să vadă apartamentul şi  familia de romi a strigat că „este casă de ţigani şi nu va putea cumpăra nimeni în afară de ei”. Un alt martor a povestit un incident din 2004, când doi italieni au venit să cumpere un apartament şi au fost ameninţaţi. „Le-a spus că le dă cu toporul în cap dacă vor să cumpere, afirmând că aici nu intră nimeni, e casă ţigănească”.

În cadrul procesului, Trifu Cârpaci nu a recunoscut nimic şi a adus martori în favoarea sa, dar aceştia nu au putut infirma cele spuse de părţile vătămate şi martorii acuzării. Mai mult decât atât, Trifu Cârpaci a picat testul cu detectorul de minciuni, la care a fost supus pentru a spune dacă şi-a ameninţat şi inundat vecinii. Astfel, Judecătoria Timişoara l-a condamnat pe Cârpaci la doi ani şi jumătate cu suspendare, considerând că inculpatul poate fi reeducat şi fără executarea efectivă a pedepsei, nefiind recidivist. Curtea de Apel a menţinut decizia, care a rămas, astfel, definitivă.

Citiți și:  Feriți-vă de acești infractori periculoși care vă bat la ușă! Ocupă casele proprietarilor cu forţa. Gruparea care a speriat România

Cazul lui Trifu Cârpaci este doar unul din sutele de cazuri de timişoreni terorizaţi de romi pentru a-i convinge să îşi părăsească locuinţele şi să vândă la preţuri de nimic. Un caz făcut public de „Adevărul” este cazul Vioricăi Iacob, o bătrână care deţine un apartament într-o casă din centrul Timişoarei. Din cauza terorii, femeia a fost nevoită să îşi părăsească locuinţa şi să se mute într-un apartament închiriat. În acest caz, Poliţia nu a făcut mai nimic pentru a le veni hac teroriştilor.

VEZI SI: ANCHETA: CLANUL TIGANESC Carpaci, care a preluat o cladire a Spitalului de Copii Timisoara, are 144 de proprietati – FOTO

Într-un alt caz, unul din cei mai bogaţi romi din Timişoara, Vladimir Cârpaci, zis Pipi, sub protecţia autorităţilor locale, dar şi judiciare, l-a terorizat pe un bătrân care a refuzat să-şi vândă apartamentul. Cârpaci a ajuns până acolo că a luat ţiglele de pe casă pentru a fi distrus apartamentul bătrânului de la ultimul etaj. Mai mult, Pipi a tăiat curentul, apa caldă şi căldura şi a efectuat la clădire lucrări care i-au afectat structura de rezistenţă, existând riscul ca vila să se prăbuşească. Numai tenacitatea bătrânului şi cunoştinţele sale juridice au făcut ca Vladimir Cârpaci să fie dus în faţa instanţei, unde a primit, la fel ca Trifu Cârpaci, o pedeapsă cu suspendare.

VEZI SI: Mafia imobiliara tiganeasca: Primarul Timisoarei cere executarea silita a clanului Carpaci

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

5 comentarii

  1. La Puscarie cu toti tiganii , de unde au atatia bani ????!!!!! De ce nu-i ia nimeni la intrebari ????

  2. Deci cum?? Pt santaj si multiple fapte penale a primit cu suspendare??? Judecatorii au luat mita!! Sistemul este corupt!!

    • hai ca esti bun,ai aflat ca sistemul este corupt,nu stiu daca ai auzit de justitie independenta cu care se lauda un tzigan chior, betiv si corupt,cea mai mare jigodie mioritica ,inrudit cu mondialu, altabaragladina dar maicinstita prin comparatie cu famiglia lui…

  3. Trebuie infiintata o grupare de patrioti care sa-i execute pe tigani!Doar asa vom scapa de ei!

  4. toate clanurile tiganesti sau romanesti..lichidate…de la mic la mare…toti…si judecatorii care de frica tiganilor sau a mitei primita le dau pedepse cu suspendare…cica sefa sefelor…ii culege pe corupti..iar tiganii isi fac legea lor si sunt lasati sa praduiasca…halal justitie madam ..codruta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.